ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Λόγος να γίνεται…

melissa1-90x901Περί ενότητος των Εκκλησιών

Βαρθολομαίος: «Η αρχομένη Αγία και Μεγάλη σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας. Θα επιτύχει και τον στόχο της και θα συμβάλλει στην έξοδο από τα σύγχρονα αδιέξοδα της ζωής».

Συγγνώμη Παναγιώτατε,  η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς και οι εκκλησίες της Σερβίας, της Γεωργίας, αλλά και της Ρωσίας δεν συμμετέχουν στην “Αγία και Μεγάλη σύνοδο”.  Λέτε να παίζει αυτό κάποιο ρόλο στο ευήκοον περί «ενότητας»;

 

melissa1-90x901‘Όταν το αυτονόητο εκδικείται

ΦΙΛΗΣ: «Μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία». Γιατί το επικαλείται αυτό μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, σε μία δημοκρατική χώρα; Θα μπορούσαν να έμεναν στην κυβέρνηση και αλλιώς;

Συνήθως τέτοιου είδους «επιχειρήματα» τα εφευρίσκουν και τα επικαλούνται ολοκληρωτικής νοοτροπίας καθεστώτα…

Αμ το άλλο που είπε; «Η αντίδρασή μας στη διαδήλωση των “Παραιτηθείτε” αφορά στην επιμονή μας να γυρίσει σελίδα η χώρα, να μην χαθεί η ευκαιρία και να αφήσουμε στο παρελθόν την παλαιοκομματική προσπάθεια για την αναστήλωση του καθεστώτος που προκάλεσε μεγάλο κοινωνικό πόνο και κρίση».

Συγγνώμη, ποιο ακριβώς ήταν το προηγούμενο καθεστώς την αναστήλωση του οποίου «μάχεται» ο κ. Φίλης; Δεν είχαμε δημοκρατία στην Ελλάδα η οποία, μάλιστα, επέτρεψε –καλώς, με την ψήφο του λαού- σε κομμουνιστικά ή και κρυπτοκομμουνιστικά, ακόμη και σε ακραία δεξιά κόμματα να μπουν στη Βουλή;;;

Το παρήγορο είναι ότι εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Φίλης πιστεύει πως “ευκαιριακά” βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Μη χαθεί η ευκαιρία…

 

melissa1-90x901Διεθνές …επιχείρημα!

Ο Τόμας Μέιρ, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ ερωτηθείς στο Δικαστήριο ποιο είναι τ’ όνομά του είπε:  «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία».

Έτσι είναι. Ο καθένας ό,τι δηλώσει.

Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα, ως συνήθως.  Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνει τις ευθύνες για τη δολοφονία της Κοξ, στην …Ευρωπαϊκή Ένωση!

“Ο δολοφόνος της (Κοξ) αντιπροσωπεύει τον εφιάλτη που η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μέσα από τις πολιτικές της. Έναν εφιάλτη μισαλλοδοξίας, φανατισμού και ρατσισμού”!

Κρίμα που δεν είχε προλάβει να ακούσει τη δήλωση τής Αναγνωστοπούλου ο Μέιρ. Αλλιώς θα την πρόσθετε, ίσως ως επίθετο, στον ονοματεπώνυμό του!