Άρωμα παλιού ελληνικού κινηματογράφου στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «ΑΘΗΝΑ»

Της ΕΦΗΣ ΤΣΑΡΤΣΑΛΗ,

Καθηγήτριας Φυσ. Αγωγής

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Ελληνική Φωνή“, Ιούλιος – Αύγουστος 2016.

Μνήμες από μια εποχή γοητευτική, αυτή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ανέσυραν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ» με μια εντυπωσιακή καλοκαιρινή εκδήλωση με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους.

Η γιορτή με θέμα «Σαν παλιό σινεμά» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις 11 το πρωΐ στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας, μέσα σε ένα κλίμα χαρούμενο για τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς με την παρουσία των Γονέων, παπούδων, γιαγιάδων και φίλων του σχολείου μας.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση ελληνικών χορών από τους μαθητές των τάξεων Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ και του Γυμνασίου, υπό την επιμέλεια της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Έφης Τσαρτσάλη. Συγχρόνως με το χορό, η μαθήτρια Σταυρούλα Μαρκοπούλου τραγούδησε με χάρη το παραδοσιακό τραγούδι της Σαλαμίνας «Καμακάκι», ενώ η μουσικός του σχολείου μας κ. Ζέτα Μανιάτη την συνόδεψε με το αρμόνιό της.Χωρίς τίτλο1

Ακολούθησε μια μικρή αναφορά στα όμορφα χρόνια του παλιού ελληνικού κι-νηματογράφου από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Ελένη Νικολακάκου. Τα νήπια και οι μαθητές της Α’ τάξης, υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού κ. Χριστίνας Βένου και των δασκάλων τους κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλου και κ. Άννας Στουπάκη τραγούδησαν «Τα παιδιά του Πειραιά» και «Το γκρίζο γατί».

Ακολούθησε η παρουσίαση των τραγουδιών «Ο αμαξάς» και «Έχω ένα μυστικό» από τους μαθητές της Β’ τάξης, υπό την επιμέλεια της δασκάλας τους κ. Ελένης Νικολακάκου ενώ τα παιδιά των τάξεων Γ’ και Δ’, με την βοήθεια της δασκάλας τους κ. Χριστίνας Αναστασίου παρουσίασαν τα τραγούδια «Οι χάντρες» και «Γαρύφαλλο στ’αυτί». Στη συνέχεια οι μαθητές των τάξεων Ε’, ΣΤ’

και του Γυμνασίου τραγούδησαν «Το πετεινάρι», «Πες μου μια λέξη» και «Πέταξε ένα πουλί» υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού κ. Φωτεινής Βασιλούδια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές του σχολείου μας να χορεύουν Χασάπικο και να κλείνουν τη γιορτή όλοι μαζί με το τραγούδι «Ο πιο καλός ο μαθητής».

Καθόλη τη διάρκεια της γιορτής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα παιδιά τους, να τα συγχαρούν, να τα ενθαρρύνουν και να απολαύσουν σκηνές και γνώριμους διαλόγους από κορυφαίους κωμικούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και έτσι να νιώσουν τη χαρά και τη μαγεία της αξέχαστης αυτής εποχής. Η μουσικός του σχολείου μας κ. Ζέτα Μανιά-τη συνόδευσε όλα τα τραγούδια με το αρμόνιό της ενώ στην κιθάρα ήταν ο κ. Δημήτρης Παναγιωτίδης.

Με την λήξη της γιορτής η υπεύθυνη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Στέλλα Κατσαφάρου-Γιόναν, επαίνεσε τους δασκάλους και τα παιδιά και ευχαρίστησε όλους τους γονείς για την άψογη συνεργασία και την ηθική και υλική βοήθειά τους, κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά επιτυχημένης σχολικής χρονιάς.

Τέλος, ο διευθυντής των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ» κ. Δημήτριος Γεωργακόπουλος, συνεχάρη τους μαθητές και τους δασκάλους για το λαμπρό εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς και για την επιτυχία της γιορτής και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, για την αμέριστη και πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στην διοργάνωσή της.Χωρίς τίτλο

Ακολούθησε η απονομή των ενδεικτικών, βραβείων και απολυτηρίων στους μαθητές, από τους δασκάλους του σχολείου και τον διευθυντή, και μετά όλοι καλέστηκαν στην τραπεζαρία όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, προσέφερε φαγητά και διάφορα εδέσματα, αναψυκτικά, γλυκίσματα, φρούτα και π.ά.