Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αθήνα

Ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα, Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων, αρχικά με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου και με Έλληνες βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επίσης, θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού και του πρωθυπουργού της Εσθονίας από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Guido Raimondi και τον Έλληνα δικαστή στο ΕΔΔΑ κ. Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνος.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

  • 10:30 – Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.
  • 11:00 – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέδρο Άγκραμουντ.
  • 11:30 – Συνάντηση με τους Έλληνες Βουλευτές που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  • 13:00 – Γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού και του Πρωθυπουργού της Εσθονίας, (προεδρεύουσα χώρα στο ΣτΕ), Τάαβι Ρούιβας, από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
  • 14:30 – Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Γκουίντο Ραιμόντι, και τον Έλληνα Δικαστή στο ΕΔΔA, Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.
  • 15:30 – Ομιλία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Newsroom ΔΟΛ