Γερμανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο στο Viernheim – Νεκρός ο δράστης

Βαριά οπλισμένος άνδρας μπήκε σε κινηματογράφο στην πόλη Viernheim λίγο μετά τις 3 τοπική ώρα και ξεκίνησε να πυροβολεί. Ο ένοπλος αρχικά προχώρησε σε ομηρία αρκετών ατόμων και έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων.

 Όπως μεταδίδει το RT ο ένοπλος προσπάθησε να διαφύγει αλλά έπεσε νεκρός από τα πυρά των Γερμανών Αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νεότερες αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερους από 50 τραυματίες. Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως βαριά οπλισμένος άνδρας μπήκες σε κινηματογράφο στην πόλη Viernheim λίγο μετά τις 3 τοπική ώρα και ξεκίνησε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο άνδρας είναι βαριά οπλισμένος και έχει ταμπουρωθεί στον κινηματογράφο κρατώντας άγνωστο αριθμό ατόμων. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας  βρίσκονται στο σημείο.Το Reuters αναφέρει πως από την επίθεση υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό. Το CNN αναφέρει πως μέχρι τώρα υπάρχουν τουλάχιστον 25 τραυματίες.germania-708_0Το Viernheim είναι μία πόλη 33.000 κατοίκων η οποία βρίσκεται κοντά στην Φρανκφούρτη.

Γερμανικά μέσα αλλά και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι αστυνομικές αρχές και οι ειδικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με τα ίδια μέσα ο ένοπλος κρατούσε 40 άτομα ομήρους ενώ ακούστηκαν περισσότερες από 5 ριπές πυροβολισμών κατά την είσοδό του στον πολυχώρο.Το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το RT επιβεβαίωσε πως ο άνδρας ο οποίος μπήκε στον πολυχώρο και ξεκίνησε να πυροβολεί έχει συλληφθεί και έχει δεχθεί πυρά από τις αστυνομικές δυνάμεις.Ο υπουργός Εσωτερικών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Έσις τόνισε πως ο ένοπλος είναι νεκρός.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχει άλλος νεκρός μέχρι στιγμής πέρα από τον ένοπλο, ενώ οι αρχές τονίζουν πως δεν υπάρχουν τραυματίες από τον ένοπλο.