«Βουτιά» της στερλίνας έφερε το προβάδισμα του Brexit

Λονδίνο.- H στερλίνα σημειώνει έντονες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Η στερλίνα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών, καθώς το Brexit βρίσκεται προ των πυλών, λίγες ώρες πριν την πλήρη καταμέτρηση των ψήφων.Στις 07:00πμ (ώρα Ελλάδας) το βρετανικό νόμισμα «βουλιάζει» κατά 10,38% στα 1,3330 δολάρια, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Σεπτεμβρίου του 1985.Αναλυτές εκφράζουν φόβους, ότι αν επικρατήσει το Brexit, η στερλίνα θα κατρακυλήσει στα 1,20 δολάρια. «Η αγορά έχει αποτιμήσει το σενάριο της παραμονής και επομένως, εάν κερδίσει η έξοδος, τότε θα προκληθεί ένας πραγματικός σεισμός» δηλώνει ο Τζιμ Ρίκαρντς, αναλυτής της Stategic Intelligence.Υπό κλοιό πιέσεων βρίσκεται και το ευρώ, το οποίο διολισθαίνει κατά 4,11% στα 1,0990 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

H στερλίνα σημειώνει έντονες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος και πλέον βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών, καθώς το Brexit είναι προ των πυλών, λίγες ώρες πριν την πλήρη καταμέτρηση των ψήφων.

Στις 07:00πμ (ώρα Ελλάδας) το βρετανικό νόμισμα «βουλιάζει» κατά 10,38% στα 1,3330 δολάρια, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Σεπτεμβρίου του 1985.

Αναλυτές εκφράζουν φόβους, ότι αν επικρατήσει το Brexit, η στερλίνα θα κατρακυλήσει στα 1,20 δολάρια. «Η αγορά έχει αποτιμήσει το σενάριο της παραμονής και επομένως, εάν κερδίσει η έξοδος, τότε θα προκληθεί ένας πραγματικός σεισμός» δηλώνει ο Τζιμ Ρίκαρντς, αναλυτής της Stategic Intelligence.

Υπό κλοιό πιέσεων βρίσκεται και το ευρώ, το οποίο διολισθαίνει κατά 4,11% στα 1,0990 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Μετά το κλείσιμο της κάλπης του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, το βρετανικό νόμισμα εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών, πάνω από το όριο του 1,50 δολ., αντιδρώντας στις δημοσκοπήσεις που έδιναν προβάδισμα στο Bremain.

Αγότερα όμως και μετά τα πρώτα αποτελέσματα που ήταν υπέρ του Brexit έφθασε να υποχωρεί έως και κατα 6%.

Η πττώση της υποχώρησης ξεκίνησε από το αποτέλεσμα στο Σάντερλαντ, όπου επικράτησε συντριπτικά το «Brexit», αλλά και στο Νιουκάσλ, όπου η εκστρατεία υπέρ της παραμονής κέρδισε με μικρή διαφορά.

Πηγή: skai.gr