Διάθεσης $10 εκατ. από τον Θησαυροφύλακα της Ν. Αυστραλίας, Τομ Κουτσαντώνη

Για την ασφαλή άθληση των γυναικών

Σίδνεϊ.- Το ποσόν των $10 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε να επενδύσει η πολιτειακή κυβέρνηση Νότιας Αυστραλίας στην αναβάθμιση των υπαρχόντων αλλά και την κατασκευή νέων γυναικείων αποδυτηρίων στις διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις της Πολιτείας, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ομογενής θησαυροφύλακας, Τομ Κουτσαντώνης, πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, που δημοσίευσε το Γραφείο Αθλητισμού, 150.000 νεαρές κοπέλες είναι εγγεγραμμένες σε αθλητικούς συλλόγους της Πολιτείας, ενώ πάνω από 4.500 γυναίκες ασχολούνται με το «φούτι» και το ποδόσφαιρο. Ο κύριος σκοπός της πρωτοβουλίας του ομογενή θησαυροφύλακα είναι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητριών που επιλέγουν αυτά τα ομαδικά αθλήματα.

tmmaioskoutsantonis

O ομογενής πολιτειακός θησαυροφύλακας Ν. Αυστραλίας, ανακοινώνει την διάθεση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια οι γυναίκες της Πολιτείας. Μαζί του στις εγκαταστάσεις της Fullham United και ο ομογενής υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος, Στάθης Γεωργανάς

«Οι γυναίκες και οι νεαρές κοπέλες που ασχολούνται με τα αθλήματα αυτά δικαιούνται να έχουν εγκαταστάσεις, παροχές και ευκαιρίες, ανάλογες με εκείνες των αντρών» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Τομ Κουτσαντώνης.

«Για το λόγο αυτό η πολιτειακή κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει το ποσόν των $10 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε, τονίζοντας, επιπλέον, ότι κατανοεί και σέβεται απόλυτα την ανησυχία των γονέων των αθλητριών όσον αφορά την έλλειψη γυναικείων αποδυτηρίων εφόσον είναι ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για τις ίδιες τις αθλήτριες.

Οι πρώτες ανακοινώσεις της πολιτειακής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2016-2017, δείχνουν σαφή στροφή προς τον αθλητισμό και τη νεολαία, με τους ίδιους τους υπεύθυνους να εκφράζουν την πρόθεσή τους να ενθαρρύνουν τους νέους να ασχοληθούν με τα ομαδικά αθλήματα για λόγους υγείας, ευεξίας και κοινωνικής ένταξης.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος δήλωσε και ο υπουργός Αθλητισμού και Ψυχαγωγίας κ. Leon Bignell, ο οποίος αποκάλυψε ότι ουκ ολίγες φορές, οι νεαρές αθλήτριες του έχουν εκμυστηρευτεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης γυναικείων αποδυτηρίων.

«Πολλές φορές αναγκάζονται να αλλάζουν μέσα στα αυτοκίνητά τους, κάτι το οποίο είναι ανεπίτρεπτο και επιβάλλεται να αλλάξει, αν θέλουμε οι γυναίκες να παραμείνουν στα αθλήματα που αγαπούν» δήλωσε ο κ. Bignell.

Στην επίσημη ανακοίνωση σε κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις στην έδρα του, παραβρέθηκε και ο Εργατικός υποψήφιος βουλευτής Hindmarsh, Στάθης Γεωργανάς.