Μπανγκλαντές: Σε εξέλιξη ομηρία σε διπλωματική συνοικία -Πυροβολισμοί σε εστιατόριο

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα δημοφιλές εστιατόριο όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι στη διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές γνωστοποίησαν η αστυνομία και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Αρκετοί υπήκοοι ξένων χωρών βρίσκονται μεταξύ των ομήρων που κρατούν 8 έως 9 ένοπλοι σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, γνωστοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι αρχές ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επιχείρηση με στόχο τη διάσωση των ομήρων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 20 είναι οι όμηροι.

Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή και προσπαθούν να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση των ομήρων.

«Μερικοί “εκτροχιασμένοι” νεαροί έχουν εισέλθει στο εστιατόριο και ξεκίνησαν την επίθεση», δήλωσε ο Μπεναζίρ Αχμέντ, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Μπαγκλαντές.

«Θέλουμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα ειρηνικά. Προσπαθούμε να μιλήσουν με τους εισβολείς … η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τις ζωές των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του εστιατορίου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dhaka Tribune, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί.

Η εφημερίδα κάνει λόγο και για μια έκρηξη που ακούστηκε από την περιοχή.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε από την οικία του ότι ακούγονται πυροβολισμοί από τη συνοικία Γκούλσαν της Ντάκα και η κατάσταση «μοιάζει αρκετά άσχημη».

Σύμφωνα με έναν άλλον αυτόπτη μάρτυρα που κατάφερε να διαφύγει οι εννέα δράστες φώναζαν Allahu Akbar ενώ ακούστηκαν εκρήξεις.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Ντάκα ανέφερε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι υπάρχουν «πληροφορίες για πυροβολισμούς και μια κατάσταση ομηρίας» που βρίσκεται σε εξέλιξη.