48 χρόνια Ελληνική Κοινότητα Box Hill

Την 21η Ιουνίου του 1968 ιδρύθηκε στα ανατολικά προάστια της Μελβούρνης, η άκρως πετυχημένη από τότε Ελληνική Κοινότητα Box Hill. Για να γιορταστεί το εξαιρετικά αξιόλογο αυτό γεγονός, η Κοινότητα διοργάνωσε επετειακή πανηγυρική οικογενειακή βραδιά το Σάββατο 25/6/2016, στο νέο και ευρύχωρο κοινοτικό χολ στο νεόδμητο κτίριο όπου στεγάζεται και το Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητας, δίπλα από την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού.

Η νέα συντονίστρια Εκπαίδευσης κ. Γ. Νικολαΐδου, η πρόεδρος του Τμήματος Κυρίων και Δεσποινίδων και ο διευθυντής των σχολείων της Κοινότητας, Νικόλαος Φαρλέκας και άλλοι παράγοντες. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Η νέα συντονίστρια Εκπαίδευσης κ. Γ. Νικολαΐδου, η πρόεδρος του Τμήματος Κυρίων και Δεσποινίδων και ο διευθυντής των σχολείων της Κοινότητας, Νικόλαος Φαρλέκας και άλλοι παράγοντες. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Η βραδιά στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή πολλών από τους πρωτεργάτες της Κοινότητας -που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για πολλά χρόνια-, από απλά μέλη και πολλούς φίλους. Στα πρόσωπα όλων φαινόταν η διάχυτη ικανοποίηση για την επίτευξη των υψηλών στόχων τους, αλλά και για τη γόνιμη και αρμονική σύμπνοια που καλλιεργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Στο ευχάριστο τέταρτο των ομιλιών, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νικόλαος Φαρλέκας, με μεστά και περιεκτικά λόγια καλωσόρισε όλους και έδωσε το στίγμα της άκρας συνεργασίας όλων, ως μια έντιμη και ενωμένη οικογένεια.

Ακολούθησε η τιμητικά προσκεκλημένη της βραδιάς, η νέα μας συντονίστρια Εκπαίδευσης στη Μελβούρνη, Γεωργία Νικολαΐδου, η οποία μετά την επίσκεψη στις νέες αίθουσες του σχολείου, δήλωσε πολύ ικανοποιημένη και ευχήθηκε κάθε καλή επιτυχία στο νέο υποδειγματικό ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κοινότητας.

Να σημειώσουμε εδώ -με πολλή υπερηφάνεια- ότι η Κοινότητα Box Hill είναι η μόνη στη Μελβούρνη που προσφέρει σε όλους τους μαθητές της την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ε Ν Τ Ε Λ Ω Σ

Δ Ω Ρ Ε Α Ν !

Ο τρίτος ομιλητής ήταν το ιδρυτικό μέλος Σαράντος Ανδρεόπουλος, ο οποίος έκανε μία σφαιρική αναδρομή στην ιστορία των 48 ετών ύπαρξης και δράσης της Κοινότητας. Ο υπεύθυνος των Σχολείων, Βλάσης Μαυραγάνης, επαίνεσε τη συνεργασία όλων, γονέων, μαθητών και Κοινότητας, για τη δωρεάν παιδεία και τον ιερατικώς προϊστάμενο π. Διονύσιο Ράλλη, για τη συμπαράσταση σε όλα και τα σχολικά θέματα.

Μουσικά η βραδιά διανθίστηκε από τους κιθαρίστες Θωμά Παπαδόπουλο και Βασίλη Σπυρδάκο, ο οποίος και στο τραγούδι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, με ένα πλούσιο και ανεξάντλητο ρεπερτόριο που ικανοποίησε πλήρως το κοινό, χορεύοντας χαρούμενα στους ρυθμούς τους.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι στην επιτυχία της βραδιάς συνέβαλαν και η αντιπρόεδρος Χαρίκλεια Ταμβάκη, ο γραμματέας Κώστας Τούσσας, ο ταμίας Νίκος Δημητρέλης, και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., αλλά και άλλοι εθελοντές, καθώς και ο φωτογράφος Κώστας Ντεβές, που απαθανάτισε τη βραδιά με… χίλιες έγχρωμες ψηφιακές φωτογραφίες.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση τούτη ήταν σαν μια συνέχεια των εγκαινίων του νέου σχολείου που γιορτάστηκαν πανηγυρικά πριν από τα περσινά Χριστούγεννα και άφησαν άριστες εντυπώσεις. Οι ποιοτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα ακολουθήσουν και άλλες, συσπειρώνοντας όλο τον ελληνισμό της περιοχής σε ένα άκρως δυναμικό ελληνικό σύνολο σε στενή και φιλική συνεργασία.

Μποξχιλιώτες, τα συγχαρητήρια από όλους τους Έλληνες της Μελβούρνης, με την ευχή να ιδρύσετε και ελληνικό πανεπιστήμιο στην περιοχή σας!

πηγή:neoskosmos.com