Στο νοσοκομείο η Τσέλσι Μάνινγκ «έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας»

Τέξας.- Η Τσέλσι Μάνινγκ, πληροφοριοδότης του WikiLeaks που εκτίει ποινή φυλάκισης στο Οχυρό Λίβενγουορθ του Τέξας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή της.

Ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ είχε διαρρεύσει απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 35 ετών. Μετά την καταδίκη του, ο Μάνινγκ ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου ότι αισθάνεται γυναίκα από τότε που ήταν παιδί και ότι σκόπευε να αλλάξει φύλο. «Με λένε Τσέλσι» είχε πει τότε.

1A439FBB5A511212D69B47AC91E3C856

Η Μάνινγκ σε φωτογραφία του 2010

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Μάνινγκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με το CNN, εκτιμάται ότι η 28χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, αν και αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το 2010 παρέδωσε περισσότερους από 700.000 απόρρητους φακέλους, βίντεο από μάχες και διπλωματικά τηλεγραφήματα στον ιστότοπο του Τζούλιαν Ασάνζ που τα δημοσίευσε προκαλώντας διεθνή σάλο.

Μεταξύ αυτών ήταν και βίντεο από ένα ελικόπτερο Απάτσι του αμερικανικού στρατού που άνοιξε πυρ στη Βαγδάτη, το 2007, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και δύο εργαζομένων στο πρακτορείο Reuters.

Newsroom ΔΟΛ