Εξαιρετική η συμμετοχή της Ελλάδας και ομογενειακών επιχειρήσεων στην έκθεση Fancy Food Show

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Με μεγάλο περίπτερο και συμμετοχή πολλών εξαγωγικών επιχειρήσεων συμμετείχε η Ελλάδα στην 62η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Fancy Food Show, που πραγματοποιήθηκε από την περασμένη Κυριακή 26 Ιουνίου και μέχρι την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Javits της Νέας Υόρκης. Κυριάρχησαν οι ελιές και το λάδι, τα ελληνικά τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, αλίπαστα, πίτες και σκευάσματα ζαχαροπλαστικής, είδη κονσερβοποιίας, μέλι κ.α.

Η κίνηση στο ελληνικό περίπτερο ήταν καλή και πολλοί από τους επισκέπτες σημείωναν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη συσκευασία και τις προδιαγραφές των ελληνικών προϊόντων.

Πέραν του ελληνικού εθνικού περιπτέρου, τα ελληνικά προϊόντα προβλήθηκαν και μέσω ομογενειακών εισαγωγικών επιχειρήσεων (όπως οι εταιρείες Optima Foods, Fantis Foods κ.α.) που είχαν δικά τους περίπτερα στο χώρο με τις αμερικανικές επιχειρήσεις τροφίμων.

 

OPTIMA FOODS

Ο Κώστας Μάστορας, πρόεδρος της Optima Foods, που λαμβάνει μέρος στην έκθεση για περισσότερα από 25 χρόνια, ήταν φέτος στη Fancy Food Show με δικό του περίπτερο, προβάλλοντας τα προϊόντα που εισάγει η εταιρεία από την Ελλάδα. Μιλώντας στη «Greek News», ο Κώστας Μάστορας εξήρε την φετινή ελληνική παρουσία.

«Παρόλη την κρίση κι όλα αυτά που περνάει, η Ελλάδα είναι παρούσα στην έκθεση με εθνικό περίπτερο και πολλές συμμετοχές από ιδιώτες εισαγωγής στη Βόρειο Αμερική. Τα ελληνικά προϊόντα είναι παντού. Μπορεί κάποιος να γευθεί τις εξαίσιες λιχουδιές της ελληνικής γης, τη φέτα, τα λάδια, αλλά και τα καινούργια προϊόντα, όπως κατεψυγμένες πίτες».

Ο κ. Μάστορας ανέφερε πως το περίπτερο της Optima Foods, στο ισόγειο της έκθεσης, έγινε σε συνεργασία με τις εταιρείες Alfa Koukoutaris (κατεψυγμένες πίτες), τη γνωστή εταιρεία τυροκομικών προϊόντων «Ηπειρος» και τη γνωστή εταιρεία ελαιολάδου της Καλαμάτας Agrovim.

«Έχουμε καλέσει τους πελάτες μας και τους γνωστούς να επισκεφθούν το περίπτερό μας και την έκθεση και η προσέλευση κόσμου είναι πάρα πολλή καλή. Ακούμε τα καλύτερα σχόλια για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και πιστεύω ότι η έκθεση Fancy Food Show και εμείς θα συμβάλλουμε ώστε οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Αμερική να γίνουν καλύτερες».

Ο Κώστας Μάστορας εκτιμά ότι η όλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επιφέρει μια εξωστρέφεια στο ελληνικό χώρο των παραγωγών. Δημιουργήθηκε ανάγκη σχεδιασμού νέων προϊόντων. Όπως γνωρίζουμε, ο Ελληνας στα ζόρια γίνεται καλύτερος κι αυτό αντικατοπτρίζεται και στη φετινή συμμετοχή των εταιρειών στην έκθεση. Θα ζοριστούμε λίγο παραπάνω τώρα, όμως πιστεύω ότι στο τέλος θα βγούμε κερδισμένοι».

 

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΑΠΌ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ CHAM

 

Τρία αναψυκτικά από αρωματικά βότανα (cold wellness teas)  που διακρίνονται για την γεύση και τις ευεργετικές τους ιδιότητες παρουσίασε στην έκθεση η εταιρεία CHAM (συντομογραφία της λέξης Chamomile) του Ελληνοαμερικανού Νίκου Νικολάου, ο οποίος συμμετέχει για Τρίτη συνεχή χρονιά στη Fancy Food Show,

«Παρουσιάζουμε μία σειρά Cold Brut Wellness Teas. Ξεκινήσαμε πριν δέκα μήνες με ένα προϊόν, το ελληνικό χαμομήλι, το οποίο πρωτοπαρουσιάσαμε στην αλυσίδα Whole Foods και μαζί μ’ αυτό στην έκθεση Fancy Food Show παρουσιάζουμε κρύο ελληνικό τσάι του βουνού και ένα εκχύλισμα που είναι μείγμα ευρωπαϊκών φρούτων και νοτιοαφρικανικού χαμοκέρασου», είπε ο κ. Νικολάου.

Η εταιρεία έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και πέραν του Whole Foods (στο οποίο διατίθεται το κρύο χαμομήλι) προϊόντα βρίσκονται σε ακόμη 150 καταστήματα στη Νέα Υόρκη με τάσεις συνεχούς διεύρυνσης. Τα τρία αναψυκτικά διατίθενται σε συσκευασία 16 oz.

Ο κ. Νικολάου είπε πως και τα τρία προϊόντα έχουν πιστοποίηση φυσικού προϊόντος (Non GMO) και μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν λάβει και την πιστοποίηση «οργανικού προϊόντος».

Για την παρασκευή των αναψυκτικών σκευασμάτων της CHAM, ο κ. Νικολάου εισάγει ελληνικό χαμομήλι και τσάι του βουνού.

«Συνεργαζόμαστε με μικρούς ανεξάρτητους παραγωγούς της Ελλάδας και άλλων χωρών. Συνδιαλλασσόμαστε απευθείας μαζί τους, ώστε να διατηρήσουμε την οικονομική μας βιωσιμότητα, εισάγουμε τα προϊόντα και τα παρασκευάζουμε με φυσικό τόπο και φυσικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά. Αυτή τη στιγμή είμαστε η μοναδική εταιρεία cold brew tea στην αγορά.

Πληροφορίες για τα προϊόντα της εταιρείας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.drinkcham.com

Πηγή:Greeknewsonline.com