ΓΝΩΜΗ: Να υπάρξει άμεση και σαφής απάντηση από την Κυβέρνηση για το Σχολείο Μονάχου

ΓΝΩΜΗ: ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η ανάγκη να υπάρξει άμεση και σαφής απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, για να μην χαθεί το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου που αποκτήθηκε από το Δήμο Μονάχου με ρήτρα αναστροφής πώλησης, είναι πλέον επιτακτική.

Ειδικότερα καθώς:

α) Παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς του Υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη και του αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Χρ. Σπρίτζη, από το βήμα της Βουλής, ότι όλα έχουν διευθετηθεί και πως το Σχολείο εμπροθέσμως αποπερατούμενο θα παραμείνει στο ελληνικό δημόσιο, αυτό, σύμφωνα με την επιστολή (5 Ιουλίου 2016) από τους Έλληνες του Μονάχου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

β) Με δεδομένο ότι ήδη από τον  Μάρτιο του 2016 έχει εκδηλωθεί διακομματική πρωτοβουλία με ερώτηση στη Βουλή για το θέμα (βουλευτές Αναστ.  Δημοσχάκης ΝΔ και Γιώργος Ουρσουζίδης ΣΥΡΙΖΑ) και είχε παρασχεθεί από τον υπουργό κ. Σπρίτζη στη Βουλή η διαβεβαίωση ότι είχε εγκριθεί, υπογραφεί και καταχωρηθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου του το σχετικό κονδύλι- και μάλιστα με άλλη δήλωση του κ. Πελεγρίνη, αυτό είχε εκταμιευθεί στις 29 Μαρτίου 2016- η αδυναμία να ολοκληρωθεί το τμήμα του κλειστού σκελετού μέχρι την συμφωνημένη ημερομηνία της 30.6.16., αποκτά και πολιτικό χαρακτήρα.

γ) Επίσης με δεδομένο ότι για το ίδιο θέμα, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην www.panhellenicpost.com, είχε εξηγήσει τις επαφές και τη συμφωνία που είχε συνάψει με τον φιλέλληνα υπουργό της Παιδείας της Βαυαρικής κυβέρνησης, Λούτβιχ Σπάνλε, για την πρόοδο και την εξασφάλιση του έργου, η καταγγελλόμενη στην επιστολή των Ελλήνων Μονάχου, πρόθεση του Δήμου Μονάχου «να ενεργοποιήσει ρήτρα αναστροφής, με συνέπεια την απώλεια του ακινήτου» τείνει να προσλάβει σκανδαλοθηρικό χαρακτήρα.

Το ερώτημα είναι γιατί ενώ η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι τήρησε τα συμφωνηθέντα, την άποψη αυτή δεν την  συμμερίζονται οι Γερμανοί;

Αντίθετα, –σύμφωνα πάντα με την επιστολή των Ελλήνων- ο Αρχιδήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μονάχου ετοιμάζονται στη συνεδρίασή τους της 20.7.16 να ζητήσουν να εκδοθεί απόφαση αναστροφής της πώλησης του σχολικού ακινήτου!

Όλα αυτά απαιτούν άμεση διευκρίνιση και υπεύθυνη για να την παράξει είναι η ελληνική Κυβέρνηση.