Μεγάλες φωτιές σε Άνδρο και Σάμο

Άνδρος
Ανεξέλεγκτα μαίνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε Άνδρο και Σάμο. Και στις δύο περιπτώσεις η Πυροσβεστική στέλνει ενισχύσεις, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Άνδρο, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 15.03 για φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φελλός (φωτογραφίες & βίντεο: androsportal.gr).

ανδροσ
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν στην πυρκαγιά στην Άνδρο 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα.

Έως το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πάντως, αργά το βράδυ η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν καλύτερη.

ανδροσ 2
Στο νησί στάλθηκαν ενισχύσεις από την Αθήνα, και συγκεκριμένα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.
Πύρινη κόλαση και στη Σάμο

Στο μεταξύ, στις φλόγες τυλίχτηκε στις 15.10 δασική έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού κοντά στους Μυτιληνιούς της Σάμου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι (φωτογραφία: samostimes.gr). Επί τόπου έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος, αλλά και άλλοι 65 πυροσβέστες που φτάνουν στο νησί από Αθήνα (με Super Puma) και Θεσσαλονίκη (με C 130), καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά και σε σπίτια της περιοχής (φωτογραφία: in.gr).

thumbnail_20160708_202504
Επί ποδός βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές δασοπυροσβέστες, καθώς και έξι οχήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού έκαναν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα (φωτογραφία & βίντεο: samostimes.gr).
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως αργά το βράδυ δεν απειλούνταν κατοικημένη περιοχή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν στην πυρκαγιά στη Σάμο 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα των δήμων, 50 εθελοντές, 50 στρατιώτες και 3 μηχανήματα.

Στο νησί μετέβη για το συντονισμό της επιχείρησης ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος.

Η μεγάλη φωτιά στη Σάμο όπως φαίνεται από την παραλία του Πυθαγορείου .

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο σε Σάμο, Ικαρία και Χίο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Newsroom ΔΟΛ