Στοχασμοί: Ποιους κρατάω;‏

-Δάσκαλε, έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους. Άλλοι είναι καλλιεργημένοι, άλλοι είναι επιτυχημένοι, άλλοι έχουν ενθουσιασμό, άλλοι έχουν βαθιά σκέψη, άλλοι έχουν δύναμη, άλλοι έχουν επιρροή, άλλοι τα έχουν καταφέρει, άλλοι ξέρουν να αντιδρούν, άλλοι φέρονται φιλικά, άλλοι με πόθο με πλησιάζουν και άλλοι το θαυμασμό μου έχουν κερδίσει. Ποιους να κρατήσω δίπλα μου;
-Τον άνθρωπο που έχει ήθος, αυτόν εγώ θα τον επέλεγα. Αυτόν που λέει λίγα και κάνει πολλά. Αυτόν που έχει περάσει τα τεστ της αγάπης και έχει μάθει να τη μοιράζει χωρίς την ανάγκη του αποτελέσματος. Αυτόν που κάθεται σιωπηλός ρουφώντας ένα ηλιοβασίλεμα. Αυτόν που διαβάζει στα μάτια μου το όραμά μου και θέλει να μένει δίπλα μου διευκολύνοντάς με να το βρω. Αυτόν που έστω και αν δεν ξέρει το πώς, πιστεύει στο μονοπάτι που διαβαίνω. Αυτόν που χαμογελάει σε ένα παιδί. Αυτόν που η ψυχή του καθρεφτίζεται στο γαλήνιο πρόσωπό του.
Μα πάνω από όλα αυτόν, που η δική μου ψυχή λαχταράει να τον γνωρίσει.
Και επειδή οι άνθρωποι είναι γνώστες του καμουφλάζ, να θυμάσαι ότι δεν είσαι δέντρο ώστε να μοιράζεσαι για πάντα αναγκαστικά το ίδιο δάσος!