Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον πρώην επικεφαλής της UBS Χρήστο Σκλαβούνη- Τι λέει ο ίδιος

Αθήνα.- Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σκιά της συζήτησης στη Βουλή για τον εκλογικό Νόμο, ξέσπασε την Τρίτη, με αφορμή την έφοδο που πραγματοποίησε στις αρχές Ιουλίου η αστυνομία στην κατοικία του έλληνα πρώην επικεφαλής της UBS Χρήστου Σκλαβούνη.
«Μετά τον Στ. Παπασταύρου και τον Γκ. Χαρδούβελλη, η προσθήκη του Χρ. Σκλαβούνη στο παλμαρέ της Ν.Δ. δείχνει ξεκάθαρα πως η ΝΔ είναι το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του οΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας:
«Η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των  εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης.
» Τρανή απόδειξη ότι για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις  διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό».
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη φορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, καταφεύγει σε νέες αθλιότητες».
«Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε δημόσιες εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Τα στοιχεία για την UBS ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να τα παραλάβει από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει. Τώρα η Ν.Δ. καλύπτει και τον κ. Σκλαβούνη, όπως έκανε στο παρελθόν με τον κ. Παπασταύρου, και τον κ. Χαρδούβελη. Λογικό και αναμενόμενο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
» Ο Μητσοτάκης της Siemens και της ΚΗΡΥΞ Α.Ε. πρέπει να περιστοιχίζεται από τους αντίστοιχους συνεργάτες. Στον τομέα της ανάπτυξης, καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Σκλαβούνης παραμένει υπεύθυνος, ακριβώς γιατί ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει στο μυαλό του μια ανάπτυξη συνώνυμη με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά».
Ακολούθως, η ΝΔ σχολίασε πως «ο αποπροσανατολισμός που επιδιώκει το Μαξίμου δεν πιάνει σε μια κοινωνία που υποφέρει από τις πολιτικές του» και πως «η λάσπη που πετάει, κολλάει μόνο στα πρόσωπα των υπουργών του για τους οποίους δεν βρίσκει ούτε μια λέξη απολογίας να πει».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥΝΗ

Ανακοίνωση για την έρευνα που έγινε στο σπίτι του από τις ελληνικές αρχές για την σχέση του με την UBS εξέδωσε ο Χρήστος Σκλαβούνης, πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ.

Στην ανακοίνωση που έστειλε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ο κ. Σκλαβούνης επισημαίνει μεταξύ άλλων πως:

  • Σέβεται το έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών
  • Είναι πρόθυμος σε κάθε έλεγχο.
  • Δεν του έχει ασκηθεί καμία απολύτως δίωξη από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί.
  • Επ’ ουδενί σχετίζεται με διαφθορά και διαπλοκή.
  • Δεν ανέχεται οποιαδήποτε σπίλωση και κατάσυκοφάντησή του επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δια μέσω του πληρεξουσίου του Χρήστου Σκλαβούνη Δικηγόρου Αθηνών Αλεξάνδρου Ι. Στρίμπερη δόθηκε στην δημοσιότητα η κατωτέρω απαντητική δήλωση του εντολέα Χρήστου Σκλαβούνη σε αναφερόμενα για το πρόσωπό του δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

«ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥΝΗ

Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι μου, που αφορούσε στοιχεία στα αρχεία μου για την σχέση μου με την UBS. Στην συγκεκριμένη τράπεζα εργάστηκα για πάνω από 20 χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κατέχοντας υψηλόβαθμες θέσεις. Αυτή η μακροχρόνια θητεία μου αφορούσε αποκλειστικά τον τομέα του investment banking και όχι του private banking.

Κατόπιν, ως Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την περίοδο από τον Μάϊο του 2013 μέχρι το Μάρτιο του 2015, ενήργησα με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, φέρνοντας εις πέρας ένα δύσκολο έργο σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας.

Θέλω με απόλυτα καθαρό τρόπο να τονίσω ότι σέβομαι το έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών και είμαι πρόθυμος σε κάθε έλεγχο. Επισημαίνω δε ότι δεν μου έχει ασκηθεί καμία απολύτως δίωξη από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί.

Θέλω να δηλώσω ταυτόχρονα ότι επ’ ουδενί σχετίζομαι με διαφθορά και διαπλοκή.

Εν κατακλείδι. Δεν ανέχομαι την οποιαδήποτε σπίλωσή μου και κατάσυκοφάντησή μου από οποιαδήποτε κατεύθυνση προέρχεται, μη σεβόμενη την προσωπικότητά μου και το Κράτος Δικαίου που διασφαλίζει η συντεταγμένη Πολιτεία μας, επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός μου ως πολίτης αυτής της χώρας.».

Πηγή: Παρέμβαση από την Εισαγγελέα για την μετάφραση του βουλεύματος στην υπόθεση Siemens | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/279118/paremvasi-apo-tin-eisaggelea-gia-tin-metafrasi-toy-voyleymatos-stin-ypothesi-siemens#ixzz4EsMPEs5n