Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Pretty Woman», Γκάρι Μάρσαλ

Καλιφόρνια
Σε ηλικία 81 ετών πέθανε ο δημιουργός της πολύ επιτυχημένης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς, Happy Days και σκηνοθέτης της τεράστιας κινηματογραφικής επιτυχίας Pretty Woman, Γκάρι Μάρσαλ.

Ο Μάρσαλ άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν μετά από πνευμονία, ενώ είχε υποστεί και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Γκάρι Μάρσαλ ήταν παραγωγός, σκηνοθέτης και συγγραφέας και είχε γράψει πολλές κωμικές σειρές όπως το Odd Couple και Mork and Mindy.

Ζούσε με τη σύζυγό του, Μπάρμπαρα και τα τρία τους παιδιά.

Ο Μάρσαλ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε δημοσιογραφία και σύντομα προχώρησε στη συγγραφή σεναρίων για τηλεοπτικές εκπομπές. Τότε ήταν που τράβηξε την προσοχή του κωμικού Τζόι Μπίσοπ, ο οποίος τον πήρε μαζί του στο Λος Άντζελες για να γράψει το The Joey Bishop Show.

Ο ίδιος βρίσκεται πίσω από πολλά σενάρια δημοφιλών τηλεοπτικών κωμωδιών της δεκαετία τους ’60, όπως The Lucy Show και The Dick Van Dyke Show.

Στη δεκαετία του 1970, ο Μάρσαλ δημιούργησε τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές Happy Days και Laverne & Shirley, στην οποία πρωταγωνιστούσε η αδελφή του Πένυ Μάρσαλ και τη σειρά Mork και Mindy που πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά ο Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Τη δεκαετία του ’80 ο Μάρσαλ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη όπου σκηνοθέτες τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως το Pretty Woman και τοRunaway Bride.

Newsroom ΔΟΛ