Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

” Όχι” είπε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου να αποφυλακιστεί με όρους .
Η απόφαση του δικαστήριου ήταν ομόφωνη με τον πρώην υπουργό αμεσως μετά να παίρνει το λόγο και να ευχαριστεί το δικαστήριο που συζήτησε το αίτημα του. ” Τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί…” είπε και συνέχισε : “Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λεει “ως εδώ”. Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο…Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!”

“Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής”

Η εισαγγελέας της έδρας, νωρίτερα , εισηγήθηκε την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου
με το σκεπτικό οτι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.
“Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή ειναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής” είπε η εισαγγελεας τονίζοντας πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν και εντός της φυλακής.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κότσαλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε : “Ο Τσοχατζοπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και ειναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορει να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του…” τόνισε ο συνήγορος.
Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ´οίκον περιορισμό.
“Θα ειναι καλύτερα να φύγει αυριο με ένα φέρετρο από την φυλακή” διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλίβει επειδή ειναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.