Έλληνας νεκρός στην επίθεση στο Μόναχο- Έσωσε τη ζωή της αδελφής του!

Αθήνα.- 

Telegraph να αναφέρει πως πρόκειται για έναν 18χρονο. Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη δημοσιογράφο που μίλησε στο BBC 5 Live, ο νεαρός πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το εστιατόριο fast food.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε πως έσπρωξε την αδελφή του, για να την σώσει την ώρα που ο μακελάρης πυροβολούσε αδιακρίτως. Η Telegraph τον αποκαλεί ήρωα. Ο 18χρονος είχε πάει στο Μόναχο από την Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας τους υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν έμαθε για τον θάνατο του γιού του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Την πληροφορία για τον Ελληνα νεκρό επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών.- –

«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στο Μόναχο.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και την απερίφραστη καταδίκη μας για την πολύνεκρη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου. Οι σκέψεις μας είναι με το γερμανικό λαό και τους οικείους των θυμάτων, στους οποίους εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας».

Σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομία της Βαυαρίας σημείωσε ότι δέκα είναι οι νεκροί της αιματηρής επίθεσης και 27 οι τραυματίες. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 10 σοβαρά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των θυμάτων δεν υπήρχαν τουρίστες και όλα τα θύματα ήταν κάτοικοι Μονάχου.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας, 14 – 21 ετών.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι τρεις Τούρκοι είναι μεταξύ των δέκα νεκρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η χθεσινή, τραγική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου, δημιουργεί αισθήματα αποτροπιασμού και θλίψης.

»Αυτές τις δύσκολες στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των αθώων θυμάτων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται, δυστυχώς, και ένας έλληνας πολίτης, καθώς και τη συμπαράστασή μας στους πολίτες του Μονάχου και τον γερμανικό λαό».

To ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αναρτήσει τηλέφωνα επικοινωνίας για πολίτες που βρίσκονται στο Μόναχο ή τους οικείους τους. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Γενικού Προξενείου Μονάχου (00491746744898) και του Υπουργείου Εξωτερικών (210-368 1730) και στο email mdk@mfa.gr.

Newsroom ΔΟΛ