Mega – Πόλεμος! Σφοδρή επίθεση του Μανώλη Καψή εναντίον του Νίκου Παππά

– Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του mega κηρύχθηκε πόλεμος… κανονικός

– Δριμύ κατηγορώ από τον Διευθυντή Ειδήσεων του “μεγάλου καναλιού” εναντίον της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες
– “Αυτός ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός για να κλείσει το mega”
– “Δεν τους απασχολεί αν θα μείνουν 500 εργαζόμενοι στο δρόμο – Αρκεί να τηρηθεί τουλάχιστον μία υπόσχεση”
– Κατηγορίες και εναντίον της Αντιπολίτευσης που “σιωπά”
– Κατέληξε με το σύνθημα που εδώ και μέρες παίζει συνεχώς στο κανάλι: “Με την άδειά σας συνεχίζουμε”

Ο πόλεμος μεταξύ Mega και Κυβέρνησης παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις, μετά και την απόρριψη του φακέλου του καναλιού από την τελική φάση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, που ουσιαστικά σηματοδότησε και το τέλος του ιστορικού καναλιού, μετά από 27 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας.

Αφορμή για την σημερινή επίθεση στάθηκε ένα “πηγαδάκι” του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά με έναν καναλάρχη στη χθεσινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 42η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο διάλογος

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο Νίκος Παππάς ουσιαστικά προανήγγειλε μάλιστα το κλείσιμο του καναλιού Mega επιχειρώντας παράλληλα να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, λέγοντας συγκεκριμένα ότι το Mega «αποτελεί πλέον παρελθόν» και ότι για το κλείσιμο ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες του.

Αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «υπουργού-καναλάρχη», λέγοντας ότι είναι απλώς «διαιτητής», ενώ όταν συνάντησε διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού, του είπε ότι εάν το τίμημα της άδειας είναι μεγάλο κι ότι αν οι υποψήφιοι δώσουν πολλά λεφτά, τότε είναι πολύ πιθανόν να δοθεί άδεια και για πέμπτο κανάλι, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους.

Όταν ο συγκεκριμένος διευθυντής τον ρώτησε αν θα κλείσει ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος πληρώνει κανονικά τους φόρους,έχει 500 εργαζόμενους, δεν έχει ζημιές, έχει μικρό κέρδος, επειδή θα καταβάλει μικρότερο τίμημα, από τους άλλους υποψήφιους νεοκαναλάρχες, ο «υπουργός-διαιτητής» απάντησε ξερά ότι κανένας σταθμός δεν έχει άδεια, οι προσωρινές, είπε,έχουν λήξει τον Δεκέμβριο του 2015.

Σκληρή απάντηση!

Η αντίδραση του καναλιού ήταν άμεση και μάλιστα από τα πλέον αρμόδεια χείλη. Αυτά του Διευθυντή Ειδήσεων του Mega, Μανώλη Καψή, ο οποίος με ένα σχόλιο – παρέμβαση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης, λέγοντας αρχικά πως δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα.

Για να συνεχίσει: “Προχθές είχαμε τον κύριο Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μιλώντας στον skai και τον Αλέξη Παπαχελά είπε ότι το mega θα κλείσει, χθες είχαμε τον Νίκο Παππά να λέει ότι το mega έχει ήδη κλείσει. Μ’ άρεσε πολύ δε το ότι επεφύλαξε για τον εαυτό του το ρόλο του διαιτητή. Κι όλοι γνωρίζουμε το ρόλο της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα“.

Νομίζω ότι το κυβερνητικό σχέδιο για να κλείσει το mega ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτεται. Νομίζω και οι πιο εύπιστοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι ο μοναδικός λόγος που γίνεται αυτός ο διαγωνισμός είναι για να πέσει “μαύρο” στο mega. Ο μόνος λόγος για τον οποίο γίνεται αυτός ο διαγωνισμός είναι για να κλείσει το mega. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός για να πέσει “μαύρο” στο mega“, συνέχισε χαρακτηριστικά.

Για να εξαπολύσει στην συνέχεια σφοδρή επίθεση εναντίον του Μαξίμου αλλά και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση μεροληψία εναντίον του σταθμού: “Η κυβέρνηση αφού ρύθμισε ορισμένες λεπτομέρειες, έκοψε το ΕΚΑΣ, έκοψε τις συντάξεις, επέβαλε νέους φόρους, αύξησε τον ΦΠΑ για τον οποίο ο κύριος Καμμένος θα παραιτείτο αν αυξάνονταν στα νησιά, αφού μείωσε τους μισθούς, αφού έδωσε σε ιδιώτες το λιμάνι του Πειραιά και τα περιφεραιακά αεροδρόμια για τα οποία είχε υποσχεθεί να επανέλθουν υπό κρατικό έλεγχο, αφού μετονόμασε την τρόικα στους οποίους θα έδινε ένα καφεδάκι και θα τους έδιωχναν, είχε πει ο κύριος Μπαλάφας, αφού μετονόμασε την τρόικα σε Θεσμούς ή κουαρτέτο, ασχολείται τώρα με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού δηλαδή με τις αρμοδιότητες του Προκόπη Παυλόπουλου και με τη μάχη κατά της διαπλοκής. Που μάχη κατά της διαπλοκής ίσον ίσον να πέσει μαύρο στο mega. Τώρα αν θα μείνουν 500 οικογένειες χωρίς εισόδημα, αν θα μείνουν 500 εργαζόμενοι άνεργοι δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου τους κυβερνώντες. Το βασικό είναι επιτέλους μία υπόσχεση που δόθηκε, τουλάχιστον αυτή να τηρηθεί. Και το πιο ενοχλητικό είναι ότι όλοι σιωπούν. Εργοδοτικές οργωνώσεις, εργοδότες, επιχειρηματίες, η Ένωση Συντακτών, δημοσιογραφικές οργανώσεις, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, οργανώσεις πολιτών, όλοι σιωπούν. Για ορισμένους από αυτούς έχω την εντύπωση ότι ο λόγος είναι ο φόβος του γκουβέρμου. Από τη δικά μας πλευρά πάντως απαντούμε με την άδειά σας συνεχίζουμε. Όχι “μαύρο” στο mega“, αναφερόμενος στο σποτ που παίζει… ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες στον “αέρα” του mega και με το οποίο ο σταθμός στέλνει σαφές μήνυμα ότι “συνεχίζει”…

Δείτε το βίντεο: