ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Μπαλκόνι με θέα…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα και απέναντι  το βουνό, οι Αδέρες,  καταπράσινες με χαμηλή κυρίως βλάστηση και με διάσπαρτα μικρά σπιτάκια να σκαρφαλώνουν πάνω της σαν να θέλουν να την κατακτήσουν, ολοκληρωτικά, συντροφεύοντας τις τεράστιες ανεμογεννήτριες που γυρίζουν αδιάκοπα τη φτερωτή τους στο θρόισμα του ανέμου…

Πεύκα, κυπαρίσσια και λεύκες και ανάμεσά τους να ξανοίγεις τη θάλασσα σα λίμνη μεγάλη, γαλήνια και ακυμάτιστη! Ένας κόλπος γεμάτος ζωή, που σου κλείνει τον αχανή ορίζοντα της ανοιχτής θάλασσας, από όταν το Βύδι αποφάσισε να ριζώσει  ανάμεσα στον Πόρο και τα Μέθανα!

Μέχρις εδώ η σοβαρότητα! Είπα να περάσω κάποιες –λίγες- μέρες στον Πόρο, να κάνω καμιά βουτιά και να μεταφέρω μόνον τις ειδήσεις αφήνοντας ασχολίαστα τα γεγονότα.

Εγώ το είπα αυτό;

Καλά να πάθω!

Καλά να πάθω γιατί καλοκαίρι,  ο υδράργυρος να χτυπάει 30 και συ, αντί να ανταγωνίζεσαι τις γοργόνες και τα δελφινοκόριτσα, τσαλαβουτώντας στα κύματα, να κάθεσαι στο μπαλκόνι και να γράφεις  σατιτρικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία!

Αλλά πείτε μου, τι να κάνω; Φταίω εγώ που ο Τσίπρας έβαψε κόκκινη τη Βουλή; Φταίω εγώ που «οι αυτού Μεγαλειότητες» έσκασαν μύτη, μοίρασαν βραβεία στο γάμο του Καραγκιόζη και …εξαφανίστηκαν;

Μήγαρις φταίω εγώ που κάθε πικραμένος και κάθε παραμερισμένος, παίρνει αμπάριζα τον Απόδημο Ελληνισμό και σκαρώνει εκλογικά σενάρια, φαντασιώνεται Κοινοβούλια και Διαβούλια στον αέρα, στήνει ανεμόμυλους και διορίζει «πρωθυπουργούς» και «υπουργούς»  στην ομογένεια;  Παρδαλό κατσίκι δεν είμαι, αλλά ομολογώ, έσκασα στα γέλια!!!

Μωρέ καλά κάνουν όλοι! ΄Ετσι όπως έχουν σφίξει οι ζέστες πρέπει ν ακούμε και καμιά κρυάδα να δροσιζόμαστε λιγάκι!

Χώρια που δεν ξέρεις δηλαδή και από πού θα σού ‘ρθει! Θα είναι ΕΝΦΙΑ, θα είναι εισόδημα, θα είναι πανταχούσα, όλο και κάτι θα σκάσει μύτη και θα σου χαλάσει το υπόλοιπο των –ο Θεός να τις κάνει- διακοπών σου…

Σκεφτείτε, λέει, το βράδυ ο ΖΥΡΙΖΑ (που κόπτεται υποτίθεται για τη διαφάνεια) να ψηφίσει στη Βουλή ΚΑΤΑ της σύστασης εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών για την οικονομική κρίση, που προτείνει η Νέα Δημοκρατία! Το ΚΚΕ θα πεί “παρών”! Μια ζωή αγώνες του καναπέ! Και γιατί να πει ναί, ο ΣΥΡΙΖΑ; Σάματις λίγες ευθύνες έχει, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε,  για το χάλι μας; Ή μας κόστισε λίγο η “διαπραγμάτευση” που έκανε ως Κυβέρνηση; Και μην κάνει τώρα την κότα στην άκρη του γκρεμού, δηλαδή την …πάπια!

Γι αυτό σας λέω. Θ΄αφήσω στο μπαλκόνι μου τον φορητό υπολογιστή, και εγώ θα πάω να ρίξω μια βουτιά!