Συναντήσεις μελών της ΠαΔΕΕ στην Αθήνα

Αθήνα.- Με τον Πρόεδρο της Βουλής και κοινοβουλευτικές επιτροπές θα συναντηθεί αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) αποτελούμενη από το Διοικητικό της Συμβούλιο και μέλη παρατηρητές θα πραγματοποιήσει συναντήσεις υψηλού επιπέδου στη Βουλή των Ελλήνων από σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, έως την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016, με την ευκαιρία της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης, την οποία φιλοξενεί το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η 13μελής αντιπροσωπεία της ΠαΔΕΕ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, στις 12:30.

Αμέσως μετά, στις 13:00, η αντιπροσωπεία της ΠαΔΕΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του κοινοβουλίου.

Εξάλλου, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στις 11:00, την αντιπροσωπεία θα δεχθεί σε ακρόαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Τα μέλη της ΠαΔΕΕ θα συναντηθούν, επίσης, με τους προέδρους και μέλη των προεδρείων των κοινοβουλευτικών επιτροπών Ελληνισμού της Διασποράς, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, και Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς και με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού συστάθηκε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, τον Αύγουστο του 1996. Σκοπό έχει την επικοινωνία και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του ελληνικού κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων των χωρών τους.

Στα μέλη της ΠαΔΕΕ περιλαμβάνονται πρ. πρωθυπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε διάφορα νομοθετικά σώματα σε όλο τον κόσμο.

πηγή:hellenicparliament.gr