Θάνατος ομογενή εστιάτορα στο Φέρβιου Νέας Ιερσέης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σεραφείμ Αθανάσαινας (Sam Athanas), ιδιοκτήτης του φημισμένου εστιατορίου «Τhe Point Diner» στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, απεβίωσε αιφνιδίως την Τρίτη βυθίζοντας στο πένθος τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα, τα αδέλφια και ανίψια του, ενώ λύπησε πολύ τους εργαζόμενους και τους πελάτες του εστιατορίου.

Μάλιστα, έγινε γνωστό πως το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο 86χρονος εστιάτορας ετοιμαζόταν για το καθιερωμένο προσκυνηματικό ταξίδι στη Θίσβη Θηβών και σε άλλα γραφικά μέρη της γενέτειρας.

Ο εκλιπών, όπως επεσήμανε ο γιος του Γιώργος Αθανάσαινας, είχε από καιρό ετοιμάσει τις αποσκευές του για το ταξίδι που ανέμενε με λαχτάρα και το οποίο όπως και τα προηγούμενα χρόνια επρόκειτο να διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Ο Σεραφείμ Αθανάσαινας σε μια πρόσφατη φωτογραφία με τα εγγόνια του Θανάση (αριστερά) Καλομοίρα και Σεραφείμ.

Ο Σεραφείμ Αθανάσαινας σε μια πρόσφατη φωτογραφία με τα εγγόνια του Θανάση (αριστερά) Καλομοίρα και Σεραφείμ.

«Την Τρίτη είχα προγραμματίσει να τον συνοδεύσω στο αεροδρόμιο με τα εγγόνια και δισέγγονα και η μοίρα το έφερε αντί για το εν λόγω ταξίδι να προετοιμαστούμε για το αιώνιο ταξίδι του πατέρα μας», είπε ο Γιώργος Αθανάσαινας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τα ηνία του εστιατορίου.

Ο απρόοπτος θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Γιώργο και Τζοάννα Αθανάσαινα, Κωνσταντίνα και Αρθουρ Τζιανάρος, τα εγγόνια Σεραφείμ, Θανάσης και Καλομοίρα Αθανάσαινα, Σαμάνθα και Τζέιμς Τζιανάρος, τα δισέγγονα Τζούλια και Λουκ, τον αδελφό του Λουκά Αθανάσαινα και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Η σορός του σήμερα Πέμπτη, από τις 5-9 μ.μ. επρόκειτο να εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Α. Κ. Μacagna Funeral Home στη διεύθυνση 495 Anderson Ave, Cliffside Park, NJ 07010, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ. στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Θίσβη και το 1956 ήρθε με τα αδέλφια του Γιάννη και Λουκά για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και αξιώθηκε να ζήσει το αμερικανικό όνειρο, ενώ τα άλλα τρία αδέλφια τους και συγκεκριμένα o Πούλος, ο Μίμης και η Γαρυφαλλιά, παρέμειναν στην Ελλάδα.

Δύο χρόνια μετά την άφιξή του στην Αμερική παντρεύτηκε την συντοπίτισσα – εκλεκτή της καρδιάς του Καλομοίρα, το γένος Κέικου, με την οποία απέκτησαν οικογένεια και μόνον ο πρόωρος θάνατος της Καλομοίρας κατάφερε να τους χωρίσει το 1997.

Ο εκλιπών εργάστηκε όλη του τη ζωή στα εστιατόρια και το 1961 αγόρασε με συνέταιρο το εστιατόριο «The Point Diner», το οποίο ακόμη και σήμερα, 55 χρόνια μετά, διατηρεί στο ακέραιο τον οικογενειακό του χαρακτήρα.

Το 1986 απεβίωσε ο συνέταιρός του και ο Σεραφείμ Αθανάσαινας έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης.

Του Δημήτρη Τσάκα

Πηγή:ekirikas.com