Κατάρριψη Ρωσικού ελικοπτέρου από αντάρτες στη Συρία

Την κατάρριψη ενός ρωσικού ελικοπτέρου Μi-8 μετά από επίθεση που δέχθηκε από το έδαφος στη Συρία ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το ελικόπτερο κατευθυνόταν στην αεροπορική βάση Χμαϊνίμ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Χαλέπι.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε στρατιωτικοί οι οποίοι είναι νεκροί.

Ωστόσο οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Jaysh Al-Fateh υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον ο πιλότος είναι νεκρός και μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες υποστηρίζουν ότι απεικονίζεται το ελικόπτερο.

MIDEAST-CRISIS-SYRIA-HELICOPTER_2016_8_1_14_5_0_b2

 

“Την 1η Αυγούστου, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), πυρά από το έδαφος κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Χαλέπι”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Στο ελικόπτερο βρίσκονταν τρία μέλη πληρώματος και δύο αξιωματικοί του ρωσικού Κέντρου συμφιλίωσης των εμπολέμων μερών στη Συρία”, διευκρίνισε.

Είχαν έναν “ηρωικό θάνατο” ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ είπε πως το ελικόπτερο είχε προσπαθήσει να αλλάξει πορεία ώστε να αποφύγει κατοικημένες περιοχές και απώλειες αμάχων.

 

 

 

 

 

russian-helicopter-2