Στον εσωτερικό τουρισμό οι Γερμανοί μετά τα γεγονότα της Τουρκίας

Βερολίνο.- Γεμάτες αναμένεται να είναι οι παραλίες της Γερμανίας αυτό το καλοκαίρι καθώς όλο και περισσότεροι Γερμανοί προτιμούν τους προορισμούς του εσωτερικού για τις διακοπές τους.

Οι κρατήσεις για resort της Βαλτικής Θάλασσας και της Β. Θάλασσας της Γερμανίας παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση αυτο το καλοκαίρι και οι αρχικές ενδείξεις από τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού συντείνουν στο οτι οι παραλιες της χώρας και τα ξενοδοχεία της θα γεμίσουν.

Πολλά resort φιλοξενούν διοργανώσεις όπως φεστιβάλ, συναυλίες και υπαίθριο σινεμά, προσθέτοντας ατραξιόν ειδικά για τις οικογένειες.Ετήσιες έρευνες δείχνουν ότι η Γερμανία είναι ήδη ο κορυφαίος προορισμός διακοπών των Γερμανών, ξεπερνώνας βασικους προορισμους του εξωτερικού όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Αυστρία και η Γαλλία.

Όπως αναφέρει στο fvw ο επικεφαλής τουρισμού του θερέτρου της Βαλτικής, Timmendorfer Strand, Joachim Nitz, δεν υπάρχει πια διαθεσιμότητα.Επιπλέον οι προορισμοί στις ακτές της Κάτω Σαξονίας, του Σλέσβιχ-Χολστάιν και του Mecklenburg-Vorpommern έχουν ήδη καλές επιδόσεις για το Μάιο και τον Ιούνιο.

Το 60% των ξενοδόχων του παραθαλάσσιου Mecklenburg-Vorpommern, βόρεια του Βερολίνου, αναμενει κρατήσεις τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα και το 20% καλύτερες, αναφέρουν οι τουριστικές αρχές της περιοχής, ενώ οι πρώιμες κρατήσεις την Άνοιξη για το Καλοκαίρι ήταν αυξημένες από 5 έως 10% σε σχέση με το 2015.

Ωστόσο, οι γερμανικοί προορισμοί δεν επιδιώκουν να αποτελέσουν την εναλλακτική επιλογή διακοπών για όσους Γερμανούς δεν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία, αλλά σύμφωνα με την επιτροπή τουρισμού της East Frisia, επιδιώκουν να αναπτύξουν τις δικές τους στρατηγικές ως ισχυροί προορισμοί.

Άλλο ένα θετικό στοιχείο των Γερμανικών προορισμών φέτος είναι ότι οι σχολικές διακοπές είναι κατανεμημένες σε μεγαλύτερη περίοδο, επεκτείνοντας έτσι τη σεζόν.

Europolitis.eu