Ανώμαλη προσγείωση στο Ντουμπάι -Ανεφλέγη λίγα λεπτά μετά την προσγείωση!

Ντουμπάι
  • Σώοι οι 282 επιβάτες και το 18μελές πλήρωμα
  • Πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το αεροπλάνο σε 45 δευτερόλεπτα
Σοκ προκαλούν οι εικόνες ερασιτεχνικού video που δείχνουν τη στιγμή της ανάφλεξης που σημειώθηκε στο εσωτερικό αεροσκάφους της Emirates, το οποίο ελάχιστα λεπτά νωρίτερα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.

Τα προηγηθέντα
Αεροσκάφος της Emirates που είχε απογειωθεί από την Ινδία πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι το μεσημέρι της Τετάρτης. Διακόπηκαν οι απογειώσεις και προσγειώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο.
Οι επιβάτες οδηγήθηκαν έξω από το αεροσκάφος, σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση (φωτ. αρχείου) (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Οι επιβάτες οδηγήθηκαν έξω από το αεροσκάφος, σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση (φωτ. αρχείου) (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Σύμφωνα με την υπηρεσία εκπροσώπησης της κυβέρνησης του Ντουμπάι, οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος.

Η αεροπορική περιορίστηκε στην πρώτη της αναφορά στο ότι σημειώθηκε «περιστατικό» με αεροσκάφος της στο αεροδρόμιο. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 275 άτομα.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα μιλούσαν για καπνό στο διάδρομο προσγείωσης. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η ύπαρξη πυρκαγιάς, αν και εικόνες -ανεπιβεβαίωτης ακόμη γνησιότητας- στο Διαδίκτυο έδειχναν το αεροσκάφος να έχει πιάσει φωτιά.

Το αεροσκάφος ήταν Boeing 777-300 A6EMW και εκτελούσε την πτήση EK521 από το Τιρουβανταπουράμ, πρωτεύουσα της ινδικής επαρχίας Κεράλα, προς Ντουμπάι.

Newsroom ΔΟΛ