Εφ όλης της ύλης συζήτηση Γεροβασίλη – Σαραντοπούλου για την Ομογένεια

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Σημαντική συνάντηση και ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων είχε την περασμένη Δευτέρα (1 Αυγούστου 2016) με την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπο, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, η Παγκόσμια Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, στο γραφείο της υπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο κυρίες (και γιατρίνες!) συνομίλησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον Απόδημο ελληνισμό, με έμφαση στην ψήφο των εκτός Ελλάδος Ελλήνων ψηφοφόρων, την ανασύσταση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) την φορολογία των ομογενών, την ελληνόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών των ομογενών στο εξωτερικό και άλλα θέματα.

Χωρίς τίτλο

Η Κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη (δεξιά) με την Γραμματέα ΣΑΕ Όλγα Σαραντοπούλου κατά τη συνάντηση της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφορικά με το ΣΑΕ, η κα Σαραντοπούλου σημείωσε προς την κυρία Γεροβασίλη, ότι η απουσία ενός παγκόσμιου συντονιστικού οργάνου των αποδήμων Ελλήνων μόνο αποδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας και του απανταχού Ελληνισμού γενικότερα. Μάλιστα, η κα Σαραντοπούλου υπογράμμισε και την ιδιαίτερη σημασία της αξιοποίησης των Φιλελλήνων. Επανέφερε, επίσης, το πάγιο αίτημα της ομογένειας για την σύσταση Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν πολύ καλό και η κυρία Γεροβασίλη εξέφρασε την διάθεση να υποστηρίξει τα θέματα που αφορούν τον Απόδημο ελληνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΗΡ, της δύο κυρίες απασχόλησε και η επάνδρωση του προεδρείου του Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού (ΙΑΕ) καθώς και η διαδικασία αντικατάστασης μελών του απερχόμενου προεδρείου ΣΑΕ που κατά νόμο είναι ταυτόσημο με το προεδρείο του ΙΑΕ και που δεν επιθυμούν τον διορισμό τους ως μελών του προσωρινού του Συμβουλίου, Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.

Επί του προκειμένου τον πρώτο λόγο έχει το καθ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο παρακολουθεί και το θέμα μισθοδοσίας των δύο διοικητικών υπαλλήλων του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη οι οποίες παραμένουν απλήρωτες από το 2013 και ανεξόφλητες οι ασφαλιστικές  εισφορές του γραφείου του ΣΑΕ προς το ΙΚΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ