Ο Κοντομηνάς στην Εξεταστική Επιτροπή: Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή

Αθήνα.- “Οι μετοχές είναι στο όνομα της κόρης μου και εγώ δεν είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ALPHA” απάντησε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής ποια είναι η σχέση του με τον τηλεοπτικό σταθμό. Ο κ.Κοντομηνάς υποστήριξε ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, επισημαίνοντας ότι έχει βάλει προσωπικά κεφάλαια στο σταθμό χωρίς να υπάρχουν σήμερα δάνεια. Ρωτήθηκε για τη φράση του κ.Αλαφούζου στην Εξεταστική Επιτροπή, ο οποίος είχε πει ότι οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί συναλλάσσονται με το Δημόσιο και απάντησε: “Ο Αλαφούζος να μιλάει για τον εαυτό του όχι για μένα. Δεν έχω καμία συναλλαγή με το Δημόσιο”.

 

cc5d661e78327f95e72f61de7fe2cdcf

Στο ερώτημα αν κατηγορείται για φοροδιαφυγή, ο Δημήτρης Κοντομηνάς απάντησε ανάμεσα σε άλλα: “Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Κατηγορούμαι για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπάρχει. Στα Δικαστήρια θα αποδειχθεί η αλήθεια”. Στη συνέχεια επανήλθε λέγοντας: ” Το ΚΕΦΟΜΕΠ άρχισε παζάρια μαζί μου ότι δήθεν πρέπει να πληρώσω 120 εκατομμύρια πρόστιμο για τα λεφτά που έχω έξω. Εγώ όμως δεν είχα 300 εκατομμύρια, αλλά 100 και αυτά ήταν δηλωμένα. Πήγαμε και κάναμε ανακοπή, την κερδίσαμε και τώρα συνεχίζουμε. Πήρα απαλλαγή και όλα θα κριθούν στα Δικαστήρια. Είμαι ο μόνος που έφερε 980 εκατ από το εξωτερικό τα οποία δηλώθηκαν”.

Για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο κ.Δημήτρης Κοντομηνάς ρωτήθηκε για το λογαριασμό της Ιντεραμέρικαν στη λίστα Λαγκάρντ. “Αφαιρέθηκε ένα όνομα και μπήκε το δικό μου στη λίστα”, απάντησε ο επιχειρηματίας. “Δεν έχω λογαριασμό και το απέδειξα. Έβαλαν το όνομα Ιντεραμέρικαν με λογαριασμό μηδέν ευρώ. Κάποιος λοιπόν, έβαλε το χέρι του. Έτσι πιστεύω”.

Το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη

“Όσο και αν προσπαθείτε, δεν θα με εκνευρίσετε γιατί έχω γαϊδουρινή υπομονή” είπε στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, όταν ο βουλευτής τον προκάλεσε, με έντονο τρόπο να απαντήσει. Η ένταση μετατράπηκε σε επεισόδιο με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής να κατηγορεί τον επιχειρηματία ότι κάνει “σόου” και τον επιχειρηματία να απαντά ότι “σόου” κάνει ο βουλευτής “ο οποίος μας έχει μηνύσει κιόλας”. “Εσύ με έχεις μηνύσει ρε” απάντησε ο βουλευτής έξω από κάθε ευπρέπεια. Η συζήτηση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν στις φωνές του κ.Κασιδιάρη, ο κ.Κοντομηνάς απάντησε: “Άκουσε κύριε τίποτα”, με τον Κασιδιάρη να απαντάει με ύβρεις και απειλές κατά του μάρτυρα τον οποίο χαρακτήρισε “καραγκιόζη”. Το επεισόδιο έληξε με την ολιγόλεπτη διακοπή των εργασιών της επιτροπής και την αποχώρηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.