κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή στο Ρίο!

Αθήνα.- Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο δείχνει να ξεκινάει η περιπέτεια των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, καθώς, το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως υπάρχει κρούσμα ντόπινγκ σε ελληνίδα κολυμβήτρια, αλλά και έναν αθλητή που έχει πιάσει το όριο για τους παραολυμπιακούς.

Η δυσάρεστη είδηση ήρθε από το ΕΣΚΑΝ που έκανε στην Αθήνα τους ελέγχους των δειγμάτων και αμέσως μετά ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, ενημέρωσε την αθλήτρια πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματα της και να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα, χάνοντας φυσικά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λίγες μόλις ώρες πριν από την Τελετής Έναρξης και η ελληνική συμμετοχή μετράει ένα πρώτο «χτύπημα» της μάστιγας του πρωταθλητισμού, αφού ας μην ξεχνάμε πως λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ παραλίγο να αποκλειστεί ολόκληρος ο αθλητισμός της Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αθλήτρια έχει ήδη αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό και προσωρινά βρίσκεται σε ξενοδοχείο της πόλης, περιμένοντας νεότερες οδηγίες.

Η ΕΟΕ επιβεβαιώνει

Στο μεταξύ, περίπου στις 10 το βράδυ, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η ύπαρξη του θετικού δείγματος, καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».

Παράλληλα, θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας φέρεται να έχει βρεθεί και αθλητής που επρόκειτο να λάβει μέρος στου Παρολυμπιακούς.

Από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ), έγινε η ακόλουθη δήλωση στο πρακτορείο Sport:

«Θα πράξουμε τα δέοντα, όταν έχουμε τον φάκελο στα χέρια μας με όλα τα στοιχεία. Τότε θα προβούμε σε ανακοινώσεις. Και τα 54 μέλη της Παραολυμπιακής ομάδας που θ’ αναχωρήσει τέλη του μήνα για το Ρίο, έχουν περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ με πρωτοβουλία της ΕΠΕ. Θέλαμε και εξακολουθούμε να θέλουμε καθαρούς αθλητές και καθαρούς Αγώνες. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας κι αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε αυστηροί απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να μπει στον πειρασμό να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ