Συγχαρητήρια στην Αννα Κορακάκη από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Αθήνα.- Θερμά συγχαρητήρια στην χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο, Αννα Κορακάκη, απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Στο μήνυμα του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας. Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου».

Τα συγχαρητήριά του προς την Άννα Κορακάκη απέστειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του στο Twitter.

«Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, Άννα», αναφέρει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Πρωθυπουργός.

Τα συγχαρητήριά του για την μεγάλη επιτυχία της Αννας Κορακάκη έστειλε με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Για μια ακόμη φορά η Αννα Κορακάκη πέτυχε διάνα! Μας έκανες υπερήφανους! Συγχαρητήρια!» ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έφερε σε μήνυμά του: «Θερμά συγχαρητήρια κ. Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κάνατε την Δράμα, την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη.

» Για άλλη μία φορά καταφέρατε να ανατριχιάσουν οι απανταχού Έλληνες, και πόσο μάλλον αυτή τη φορά που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από την Βραζιλία σε όλον τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Στο μήνυμά του ο κ. Μπαλτάς αναφέρει:

«Η Άννα Κορακάκη, που μέσα σε δύο μέρες και έπειτα από έντονο συναγωνισμό πέτυχε να κατακτήσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, γέμισε όλους τους Έλληνες με χαρά και περηφάνια. Με τον άθλο της αυτό, στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα, η 20χρονη πρωταθλήτρια από την Δράμα κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια της χώρας μας που κερδίζει δύο μετάλλια στην ίδια οργάνωση, έπειτα από τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912 στη Στοκχόλμη. Μία τέτοια επιτυχία και τόσο σημαντική διάκριση αντικατοπτρίζει την πολύ καλή και συστηματική δουλειά που γίνεται τόσο από τους Έλληνες αθλητές όσο και από τους προπονητές τους. Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, όπως επίσης και στην οικογένεια της που την στήριξε και της συμπαραστάθηκε, καθώς σε τόσο δύσκολους καιρούς και παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφερε να κρατήσει ψηλά την ελληνική σημαία. Επίσης, εύχομαι ολόψυχα συγχαρητήρια στους αθλητές και στις αθλήτριες της κωπηλασίας, με την ευχή για μια σημαντική διάκριση και στους τελικούς».

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έδωσε συγχαρητήρια στη χρυσή Άννα Κορακάκη, για την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ανάρτησή του ο κ.Θεοδωράκης σημείωσε: “Άννα μπράβο, μπράβο, μπράβο. Θα μου επιτρέψεις τον ενικό. Η νίκη σου, να ξέρεις, ήταν σπουδαία. Όχι μόνο για σένα και τους ανθρώπους σου, αλλά και για τη χώρα. Μια κοινωνία που θέλει να πιστέψει πάλι στον εαυτό της και εσύ της δείχνεις το δρόμο. Προσπάθεια χωρίς θόρυβο! Το μόνο που θα σου ζητούσα -και με συγχωρείς για το θάρρος- θα ήταν όταν περάσουν οι μέρες της χαράς και της ξεκούρασης, να διηγηθείς στους Έλληνες -σε όλους εμάς- τον παιδεμό σου όλες αυτές τις ώρες, όλα αυτά τα χρόνια.

Να ακούσει και η πολιτεία και να διδαχθεί. Να καταλάβουν όλοι, και εμείς και η γενιά σου, ότι οι αληθινές κορφές δεν χαρίζονται, κατακτώνται.
Χόρεψε, λοιπόν, πάνω στο φτερό του καρχαρία, που λέει και ο ποιητής μας, και όταν κατέβεις, πες μας”.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Ο κ.Κουτσούμπας στο μήνυμά του προς την Άννα Κορακάκη αναφέρει:

«Πολλά συγχαρητήρια σε σένα, στον προπονητή σου, στην οικογένεια σου και όλους όσοι σε στήριξαν ειλικρινά για την κατάκτηση του χρυσού και χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που συνάντησες κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σου. Καλή συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Γενικός  Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ».