Τουρκικά ΜΜΕ: Αφαντοι ο στρατιωτικός και ο ναυτικός ακόλουθος στην Ελλάδα

Αθήνα.- Εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης μαζί με τις οικογένειές τους ο στρατιωτικός και ο ναυτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου στο Διαδίκτυο.

Για τους δύο τούρκους αξιωματικούς υπήρχαν από την τουρκική πλευρά υπόνοιες ότι πρόσκεινται  στους πραξικοπηματίες που ανεπιτυχώς επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία στη γειτονική χώρα στις 15 Ιουλίου.

Η Αγκυρα φέρεται, μάλιστα, να είχε ζητήσει από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την απόσυρση της διπλωματικής διαπίστευσής τους, αίτημα το οποίο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ικανοποιήθηκε αυθημερόν από την ελληνική πλευρά, στις 7 Αυγούστου.

Πρόκειται για τον στρατιωτικό ακόλουθο, συνταγματάρχη Ιλχάν Γιασιτλί και τον ναυτικό ακόλουθο, πλοίαρχο Χαλίς Τουντς. Μαζί τους χάθηκαν τα ίχνη και των μελών των οικογενειών τους, συνολικά οκτώ ατόμων.

Η ακριβής ημερομηνία που εξαφανίστηκαν οι δύο αξιωματικοί και οι οικογένειες τους δεν είναι γνωστή. Στις 29 Ιουλίου πάντως δεν εμφανίστηκαν στην προγραμματισμένη ΝΑΤΟϊκή εκδήλωση στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι.

Εξάλλου, Τούρκος υποναύαρχος σε αποστολή του ΝΑΤΟ στο Νόρφολκ των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να ζήτησε άσυλο, αφού ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του στην Τουρκία και απεπέμφθη από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για τον υποναύαρχο Μουσταφά Ζεκί Ουγκουρλού, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις τουρκικές αρχές.