Η Άννα των μεταλλίων επιστρέφει στην Ελλάδα -Θα την καλωσορίσουν σε 2 αεροδρόμια

Αθήνα.- Μιάμιση ώρα αργότερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, στις 13:10, θα προσγειωθεί στην Αθήνα η χρυσή ελληνίδα ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη.

Η πτήση της Alitalia από τη Ρώμη (ενδιάμεσος σταθμός από το Ρίο ντε Τζανέιρο) επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας στις 11:40. Αλλά η άφιξη της Άννας Κορακάκη θα καθυστερήσει περισσότερο από μια ώρα.

Όταν το πρωί της Πέμπτης η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και ο προπονητής πατέρας της, Τάσος Κορακάκης, έφτασαν στη Ρώμη, επρόκειτο να πάρουν άλλη πτήση για Αθήνα. Αλλά τους καθυστέρησαν οι Ιταλοί στον έλεγχο για τα όπλα της. Και έτσι, έχασαν την πτήση για Αθήνα. Η άφιξη της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη αναμένεται μετά τις 13:00.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στην Ελλάδα επιστρέφει σήμερα Πέμπτη μετά την ιστορική της επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Άννα Κορακάκη.  Το αεροσκάφος θα είναι πιό ¨βαρύ” αφού η 20χρονη πρωταθλήτρια φέρνει στις αποσκευές της τα δύο ολυμπιακά της μετάλλια, το χάλκινο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι και το χρυσό στα 25 μέτρα.

Συνοδευόμενη από τον πατέρα της και προπονητή της, αρχικά θα προσγειωθεί με την πτήση AZ 720 της Alitalia από τη Ρώμη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, στις 11:40, και από εκεί θα συνεχίσει και πάλι αεροπορικά το ταξίδι της μέχρι τη Θεσσαλονίκη που θα έχει τελικό προορισμό την ιδιαίτερή της πατρίδα, τη Δράμα.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τη χρυσή Ολυμπιονίκη  εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ το καλωσόρισμα αναμένεται να είναι ενθουσιώδες και στα δύο αεροδρόμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις σπουδαίες της επιδόσεις στο Ρίο, η 20χρονη αθλήτρια κατατάσσεται πλέον επάξια ανάμεσα στις κορυφαίες σκοπεύτριες του κόσμου, καθώς σύμφωνα με την κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικής Σκοποβολής, αυτή τη στιγμή έχει καταλάβει την 5η θέση στα 25 μέτρα με πιστόλι, το αγώνισμα στο οποίο κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Όσον αφορά στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, άθλημα στο οποίο κατέκτησε το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο, εκεί έχει καταλάβει την 4η στην κατάταξη.