Ο καιρός του Δεκαπενταύγουστου: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, παραμένουν θυελλώδεις οι άνεμοι

Με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και αρκετή ηλιοφάνεια θα εορταστεί ο Δεκαπενταύγουστος, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε δροσερά επίπεδα στα ανατολικά. Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 15/08 αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και από το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο προβλέπεται από την Τρίτη 16/08 το μεσημέρι, όπου η έντασή τους τις πρωινές ώρες θα φτάνει τα 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο τα 8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ την Τετάρτη 17/08 θα πνέουν με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις 5-6 μποφόρ. Παράλληλα, άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, με τις μέγιστες τιμές στα κεντρικά ηπειρωτικά την Τετάρτη 17/08, να φτάνουν τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-29 βαθμούς, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος ο καιρός, οι άνεμοι θα πνέουνβορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-32 βαθμούς. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος ο καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί,  5-6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από18-31 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος,με πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-29 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-31 βαθμούς.