Ασημένιος Ολυμπιονίκης ο Σπύρος Γιαννιώτης στη Μαραθώνια κολύμβηση!

Κάνοντας τη δική του αντεπίθεση, δείχνοντας την τεράστια κλάση του, την αστείρευτη εμπειρία του και κυρίως το μεγαλείο της ψυχής του, ο Σπύρος Γιαννιώτης κατάφερε να πάρει την 2η θέση με χρόνο 1.52.59.8 στη Μαραθώνια Κολύμβηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. (10χλμ. ανοιχτής θάλασσας).

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν μέχρι και στην 14η θέση λίγο πριν από τον τερματισμό όμως, απέδειξε ότι ακόμα και στα 36 του χρόνια, στους τελευταίους αγώνες της καριέρας του, είναι αυτός που κρίνει τους μεγάλους αγώνες.

Δυστυχώς πάνω στον τερματισμό, το χέρι του βρέθηκε “βουλιαγμένο” με αποτέλεσμα, για κάτι κλάσματα του δευτερολέπτου, να χτυπήσει πρώτος την πλακέτα, με τον ίδιο ακριβώς χρόνο 1.52.59.8, και να πάρει το Χρυσό ο Ολλανδός Φρέτμαν.

Ήταν μια άτυχη λεπτομέρεια που κόστισε στον Γιαννίωτη το Χρυσό, παρά το ότι βρέθηκε στον τερματισμό μερικά εκατοστά πιό μπροστά από τον Ολλανδό, ο οποίος άπλωσε το χέρι του μισό μέτρο μακριά από την πλακέτα και την χτύπησε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κριτές έδωσαν πρώτο τον Γιαννιώτη, αλλά στο φωτο φίνις φάνηκε ότι καθυστέρησε ελάχιστα χιλιοστά να χτυπήσει την πλακέτα.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ πέρασε στον τελικό του επί κοντώ με 4.60