Αναβολή της Σούπερ Λιγκ τουλάχιστον ώς τις 5 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο Κοντονής/ Ο Ολυμπιακός

Αθήνα.- Την αναβολή της έναρξης της Σούπερ Λιγκ τουλάχιστον ως τις 5 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από απόφαση του υφυπουργού κ. Σταύρου Κοντονή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, οι οποίοι αναφέρουν ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων» και ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».

Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

· Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας στο Φ.Ε.Κ.

Η ΕΠΟ

Αποφασισμένοι να προασπίσουν μέχρι τέλους την ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου δηλώνουν οι διοικούντες της ΕΠΟ με αφορμή την απόφαση του Σταύρου Κοντονήγια αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League.

Από την Ομοσπονδία τονίζεται χαρακτηριστικά πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξυπηρετεί συμφέροντα και στόχος του είναι η διάλυση του ποδοσφαίρου σε επαγγελματικό, ερασιτεχνικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Ουδεμία έκπληξη προκαλεί και η σημερινή απόφαση του κ. Σταύρου Κοντονή να παρέμβει για άλλη μια φορά με τρόπο απροκάλυπτο και πλήρως προσχηματικό στα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία ούτως ή άλλως μας είχε προϊδεάσει τις ημέρες που προηγήθηκαν με τις διαρροές των αυλικών του προς τα αγαπημένα του ΜΜΕ.

Με τη γνωστή συμπεριφορά του, ως άλλος… Λουδοβίκος και με τη… λογική του πως «…το ποδόσφαιρο είμαι εγώ», επικαλούμενος τεταμένο κλίμα και αντιπαλότητα, την οποία πρώτος και καλύτερος τροφοδοτεί με τις ενέργειές του καθημερινά, αποφάσισε ότι μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αγωνιστική δραστηριότητα της Super League, της οποίας ούτε ένας αγώνας δεν έχει διεξαχθεί!

ΠΑΕ Ολυμπιακός: “Ο Κοντονής και οι υποβολείς του κάνουν το ποδόσφαιρο τσίρκο”

Νωρίτερα, η ΑΕ Ολυμπιακός είχε τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με την πρόθεση του Σταύρου Κοντονή να προχωρήσει σε αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο (20-21/8).

Οι “ερυθρόλευκοι” στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων τονίζουν πως ο Ολυμπιακός “δε θέλει και δε μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στο τσίρκο του κ. Κοντονή και των υποβολέων του, αλλά σε ένα κανονικό πρωτάθλημα ευρωπαϊκής χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται”, ενώ ξεκαθαρίζει ότι στην περίπτωση που δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, τότε θα κινηθεί νομικά ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ:

“Η παράσταση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή συνεχίζεται και για μια ακόμα φορά το θύμα των ακατανόητων και αντιφατικών αποφάσεων του είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καμιά σοβαρή ομάδα και κανένας σοβαρός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν θα θέλει να έχει σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα τα τραγελαφικά που συμβαίνουν σε αυτό.

Στο τέλος της προηγούμενης περιόδου το ποδόσφαιρο γελοιοποιήθηκε πλήρως και ο Σύλλογός μας ήταν ο πλέον ζημιωμένος από τις απαράδεκτες αναβολές του τελικού του Κυπέλλου, που μας ανάγκασαν σε απραξία ενός μήνα.

Τώρα και πάλι ο κύριος Κοντονής είναι αποφασισμένος, για μια ακόμα φορά, να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα της Super League αλλά και την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όμως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πληρώνει ακριβά το ποδόσφαιρο και προφανώς δε θέλει και δε μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στο τσίρκο του κ. Κοντονή και των υποβολέων του, αλλά σε ένα κανονικό πρωτάθλημα ευρωπαϊκής χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που δεν αρχίσει το πρωτάθλημα όπως αυτό προγραμματίστηκε από τις αρμόδιες αρχές θα κινηθεί νομικά ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Συλλόγου”.