Επικήδειος αναφορά-καθ. Αλέξανδρος Χριστοδουλίδης‏

Ο Διευθυντής και όλοι οι συνεργάτες της δημοσιογραφικής ομάδας τής «Panhellenic Post» νιώθουν βαθιά την ηθική υποχρέωση να εκφράσουν τα εγκάρδια και ειλικρινή συλλυπητήριά τους για τον απροσδόκητο θάνατο του Κύπριου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρου Χριστοδουλίδη, πατέρα του φωτο-ρεπόρτερ και συνεργάτη του ομογενειακού μέσου μας Τάσου Χριστοδουλίδη, σ’ αυτόν και την οικογένειά του.

Αλεξ. Χριστοδουλίδης

Ο καθ. Αλέξανδρος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε το 1938 στην Ευρύχου, ένα ορεινό χωριό της Κύπρου. Σπούδασε Φυσική στις Η.Π.Α. και διακρίθηκε ως επιστήμων και ερευνητής αρχικά στο εξωτερικό αλλά και ως καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του έζησε στα Ιωάννινα.

Ήταν εκκλησιαστικός επίτροπος και ψάλτης στο Σιναϊτικό Μετόχι της Αγ. Αικατερίνης, όπου και επιθυμούσε να ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του και επίσης βοηθούσε στο έργο του φίλου του και Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, κ. Αναστάσιου.

Οι φίλοι, οι συγγενείς και οι συνεργάτες του τον διέκριναν για την σεμνότητα και ταπεινότητά του, την ανεξικακία, την αγαθότητα και κυρίως για την απλότητά του. Για το σεβασμό στη Φύση και όλα τα πλάσματά της και την αγάπη προς το Θεό και το συνάνθρωπό του.

“Έφυγε” ήρεμα, στον ύπνο του, με τον τρόπο που πάντα ήθελε, αφήνοντας στα παιδιά του και σε όσους τον γνώριζαν μια πλούσια πνευματική κληρονομιά.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του τ. Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Αλέξανδρου Χριστοδουλίδη, συνήλθε και αφού άκουσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, την ευγένεια, το ακαδημαϊκό ήθος και την πολύχρονη προσφορά του εκλιπόντος στο Τμήμα Φυσικής και στην κοινωνία, αποφάσισε τα εξής:

– Να παραστεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην εξόδιο ακολουθία. – Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του. . – Να αναρτηθεί, την ημέρα της κηδείας, μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. – Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος. – Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος. – Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο τύπο και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 και ώρα 15.00, στο Σιναΐτικο Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης Ιωαννίνων και η ταφή στο Κοιμητήριο Πεδινής.

Καλό ταξίδι! Ας είναι ΑΙΩΝΙΑ του η μνήμη!