Κι άλλα τουρκικά τανκς περνούν τη μεθόριο με τη Συρία

Αγκυρα.- Επιπλέον τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού πέρασαν τη μεθόριο με τη Συρία, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις μετά την κατάληψη της Τζαραμπλούς.

«Θα στείλουμε επιπλέον μέσα αν χρειαστεί» λέει η Άγκυρα, που έχει αναφέρει πως θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις μέχρι να εκδιώξει την κουρδική YPG ανατολικά του Ευφράτη.

29C4B3E147856F34D38D2070F514F20D

Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού και σύρων αντικαθεστωτικών που υποστηρίζει έχει ήδη καταλήξει στην πτώση της Τζαραμπλούς (Φωτογραφία: Reuters )

Μάρτυρες που επικαλείται το Reuters ανέφεραν το πρωί της Πέμπτης πως είδαν τουρκικά τεθωρακισμένα να περνούν μέσω του Καρκαμίς τα σύνορα.

Την ανάπτυξη δυνάμεων επιβεβαίωσαν και τούρκοι αξιωματικοί που επικαλείται το πρακτορείο, λέγοντας πως μέσα στη συριακή επικράτεια βρίσκονταν πλέον «πάνω από 20» τουρκικά τεθωρακισμένα.

«Χρειαζόμαστε μέσα του μηχανικού για να διανοιχτούν δρόμοι, και χρειαζόμαστε και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού» ανέφερε, λέγοντας πως θα κινητοποιηθούν επιπλέον μέσα «όταν χρειαστεί».

Η επιχείρηση που είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε στόχο τόσο τους τζιχαντιστές της ISIS όσο και, όπως δεν έχει κρύψει η Άγκυρα, την αποτροπή δημιουργίας ενιαίου κουρδικού θύλακα πάνω στη μεθόριό της.

Newsroom ΔΟΛ