Η Ελληνική Σκοπευτική, Αλιευτική, Θηρευτική Ομοσπονδία ΗΠΑ για την Ολυμπιάδα του Ρίο, 2016

smallimg-95871web

Νέα Υόρκη.- Η Ελληνική Σκοπευτική, Αλιευτική, Θηρευτική Ομοσπονδία ΗΠΑ με Δελτίο Τύπου εκφράζει το σεβασμό της σε όλους τους ελληνικής καταγωγής αθλητάς που συμμετείχαν και πρόβαλαν το Ελληνικό έθνος, επισημαίνοντας όμως, όπως αναφέρει, “το κομματικό παρασκήνιο το οποίο επιχορηγεί δια του υπουργείου αθλητισμού ομοσπονδίες αι οποίαι θεωρούνται προσκείμενες εις το κατεστημένο”.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Στυλιανός Μανής στο διοικητικό συμβούλιο, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παύλο Κανελάκη, ο οποίος του εδήλωσε ότι ουδεμία επιχορήγηση από το υπουργείο αθλητισμού λαμβάνει η ομοσπονδία του, ενώ παραλλήλως το μαγικό κλειδί των αθλητικών ομοσπονδιών ευρίσκεται στας χείρας του υπουργού αθλητισμού το οποίο αφήνει ελευθέρας τας ομοσπονδίας προσκείμενας κομματικώς στο σύστημα. Δηλώνοντας επίσης ότι το σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο, ολυμπιακών προδιαγραφών, που έγινε δια τους ολυμπιακούς του 2004, το έχει επιτάξει η αστυνομία παρανόμως, το ήμισυ το χρησιμοποιεί ως φυλακή και το υπόλοιπο δεν το χρησιμοποιεί ως σκοπευτήριο αλλά δια άλλας ανάγκας της. «Αρνούνται να μας δώσουν τα μηχανήματα του σκοπευτηρίου αφού δεν τα χρησιμοποιούν προφασιζόμενοι ότι επίκειται η διαδικασία δια να μας τα αποδόσουν και μας έχουν στοπ «περίμενε».

“Ζητούμε -αναφέρει το Δελτίο Τύπου της  Ομοσπονδίας- από τον υπουργό αθλητισμού από τα έσοδα του ΟΠΑΠ να κάμει δια την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος ένα σκοπευτήριο ολυμπιακών προδιαγραφών σε οιοδήποτε μέρος του νομού Αττικής» ανέφερε στην ομοσπονδία μας ο κ. Κανελάκης και συνεχίζοντας έθεσε το ερώτημα , πως είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σκοπευτήριο ολυμπιακών προδιαγραφών σε τοπικό σύλλογο στη Δράμα όταν η ομοσπονδία δεν έχει δικό της. Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο γραμματεύς της ομοσπονδίας μας κ. Σπυρίδων Χριστοφοράτος έδωσε εντολή στους συμβούλους που ήσαν παρόντες να μελετήσουν όλα τα βίντεο και δηλώσεις των αθλητών μας που συμμετείχαν στην ολυμπιάδα, και να επανέλθουν την επομένη ημέρα να αναφερθούν στο συμβούλιο”.

Όπως κατέθεσαν στο συμβούλιο οι κ.κ. Γεράσιμος Αμβροσιάτος, Παναγιώτης Δούκας πρόεδρος της Παγκόσμιας Πανκορινθιακής ομοσπονδίας, Γεώργιος Αργυρός, Βενετία Βαλσαμάκη, Γεώργιος Μανίκας, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Βασίλειος Παπαυγέρης, Ελένη Παπαϊωάννου, εκφράζουν τον αποτροπιασμό των δια ορισμένας αθλήτριας που αφιέρωσαν τα μετάλλια των ουχί στην πατρίδα Ελλάδα αλλά σε συγγενείς, προπονητάς, μνηστήρας, ως και συζύγους αυτών οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με την ελληνική φυλή.

“ο συμβούλιο μας, συνεχίζει το Δελτίο Τύπου, έλαβε την απόφαση ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού κόμματος και να τους εκθέσει τον σφετερισμό της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας μας από τους Σκοπιανούς, και να ζητήσει την επίσημο θέση των ως άνω υποψηφίων οι οποίοι αν εκλεγούν θα πράξουν δια την αποκατάσταση της αληθείας.

Η Ομοσπονδία μας θα τελέσει σκοπευτικάς ασκήσεις και αγώνες τας Κυριακάς 23 Οκτωβρίου, 20 Νοεμβρίου 2016 ως και 12 Μαρτίου, 30 Απριλίου , 21 Μαϊου, 15 Οκτωβρίου, 12 Νοεμβρίου 2017. Οι αγώνες και ασκήσεις θα τελεστούν στο σκοπευτήριο του Κάλβερτον στο Λογκ Αηλαντ της Νέας Υόρκης (LIE495 exit 71 , Calverton shooting range , 395 Layette Drive, Calverton NY 11933, phone 631-484-6897).

Άπαντες θα πρέπει να προεγγραφούν 20 ημέρες ενωρίτερα υποβάλλοντας ηλεκτρονικώς συμμετοχή στον Αντιπρόεδρό μας κ. Βασίλη Παπαυγέρη, στο emailushhfsaec@yahoo.com ή να τηλεφωνήσουν δια περισσοτέρας πληροφορίας στα τηλέφωνα 1917 399 0394, 1 347 778 8501″.