Τσίπρας: “Απαιτούμε μέτρα για το χρέος”! Συνέντευξη στην Real News

Με  συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τίτλο: “Απαιτούμε μέτρα για το χρέος!… και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018” κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή η εφημερίδα Realnews.

Η εφημερίδα εγκαινιάζει νέο κύκλο συνεντεύξεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, ξεκινώντας από τον Πρωθυπουργό, ενώ θα ακολουθήσουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι υπόλοιποι ηγέτες των κομμάτων.

Μιλώντας στην Realnews, ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, αναφέρει:

– Για τη Ν.Δ. και τον πρόεδρό της: “Έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019”.

– Για την ΕΛΣΤΑΤ: “Η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις”.

– Για τις γερμανικές αποζημιώσεις: “Είναι θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων”.

Επίσης, στην αποκλειστική του συνέντευξη στη Realnews, o Πρωθυπουργός μιλάει για τον ανασχηματισμό, την έξοδο στις αγορές και τις τηλεοπτικές άδειες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Realnews που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή σχολιάζει η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν απωλέσει τη συλλογική τους μνήμη.

Με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας.

Προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση που επέβαλε στην μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους επαγγελματίες που πρακτικά δημεύει τις δουλειές τους, τους νέους που εξαπάτησε ωμά, τους ανέργους που σβήνει τις ελπίδες τους.

Στην πραγματικότητα ομολογεί ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν κάνει τίποτε που να δίνει ρεαλιστική ελπίδα στους Έλληνες”.