ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ:  Δίνουμε, αλλά δεν σώζουμε!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Να θέλεις να σώσεις την πατρίδα σου και να μην σ΄ αφήνουν! Τι καϋμός…

Να θέλεις να πληρώσεις τα αλόγιστα χρέη της και να σου λένε όχι! Τι τους λες;

Να θέλεις να εξοφλήσεις «ατάκα κι επιτόπου» τους φόρους ΟΛΩΝ των Ελλήνων στην ΔΟΥ και να σε εμποδίζουν!

Αυτό δεν είναι τρέλα, είναι παροξυσμός! Και …σεισμός! Πολλών Ρίχτερ!

Σώρρ(ιάστηκε)ς μεγάλε, μα του κάκου. Κανείς δεν θέλει να τον σώσεις! Ούτε καν ο ‘Ακης! Για τους Ξηρούς δεν ξέρω, αλλά ο Στεφανάκος την «έκανε» και με το Νόμο! Είναι να μην του βγάζεις το καπέλο;

Μια απορία έχω. Αφού δεν αφήνουν τον Σώρρα να αποπληρώσει τα χρέη της χώρας, γιατί δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;  Θα έπαιρνε ένα κανάλι, εάν εύρισκε και έναν καλό γονδολιέρη,  ποιος τους έπιανε!.. Έτσι κι αλλιώς και τα νέα κανάλια το ίδιο θα «βουλιάζουν» σε λίγο καιρό όπως τα παλιά…

Και στην «αντικειμενικότητα» και στα «χρέη»…

Βάζει, λέει, η κυβέρνηση, κανόνες για την κρατική διαφήμιση… Αναδιανομή, κάνει!  Όποιος έχει το μαχαίρι κόβει το πεπόνι. Και το …τρώει! Αυτό δεν αλλάζει! Ούτε με τον Σώρρα!

Μια άλλη καλή ιδέα για τον Σώρρα και τα δισεκατομμύριά του (αυτήν προφταίνει να την υλοποιήσει) είναι να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την προεκλογική εκστρατεία του …Τραμπ! Από κοινού να σώσουν τον πλανήτη που τους …ανέχεται!

Μικρό πράγμα είναι αυτό; Να ανέχεσαι έναν Τραμπ και έναν Σώρρα; Με τόσα δισεκατομμύρια που κουβαλάνε οι δυο τους κοντεύουν να βουλιάξουν τη γη… Βέβαια ο ένας τα έχει σε …τούβλα, τσιμέντο και χάλυβα. Ο άλλος σε …αέρα! Και οι δύο, πάντως,  δίνουν τα …ρέστα τους για να σώσουν ο ένας την …Αμερική, ο άλλος την …Ελλάδα!

«Δώστε και σώστε». Α, ρε μακαρίτη Τρίτση, πόσο δίκιο είχες! Εσύ δεν έβγαζες σε πλειστηριασμούς τα σπίτια μας! Τις τσέπες μας μόνον άδειαζες! Δίναμε τότε, αλλά τα κεραμίδια τουλάχιστον τα κρατούσαμε πάνω από τα κεφάλια μας, ώσπου ήρθε ο Τσίπρας, τα ξεστέλιασε, και πέσανε πάνω στα κεφάλια μας!!!

Τώρα όλο «δίνουμε» αλλά δεν «σώζουμε»… Στην πραγματικότητα δεν ξεχρεώνουμε ποτέ!  Θαρρείς και το βαρέλι δεν έχει πάτο… Χάνονται στο απέραντο, μαύρο σύμπαν! Τα …ρουφάει η ατέλειωτη «μαύρη τρύπα»!

Εκεί που βρίσκονται τα δισεκατομμύρια του Σώρρα. Εκεί που θα πάνε τα έσοδα από τον πλειστηριασμό των τηλεοπτικών αδειών. Εκεί που πηγαίνουν οι φόροι μας. Εκεί που καταλήγουν όσα μας έκοψαν από τις συντάξεις και τους μισθούς μας…

Καλά, να δω τον Αλέξη πάλι πάνω στο Βήμα της ΔΕΘ και από κάτω το Σώρρα να τον χειροκροτεί! Ε, θα τα ‘χω δει όλα! Και να δω τον Πρόεδρο της ΔΕΘ να  αναπτύσσει από βήματος πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ΔΕΘ για την …οικονομία της Ελλάδος!!!

Από κει ξεκίνησε να μας …σώζει ο Αλέξης!

Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν

Σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά…

Όχι δεν μ΄ έπιασε το πατριωτικό μου. Αλλά απορώ, βρε παιδιά, είδαμε δηλώσεις και ανακοινώσεις για τη συνάντηση Κοτζιά – Mevlüt Çavuşoğlu στην Κρήτη. Για το ταξίδι του Κοτζιά στην ΠΓΔΜ πως και δεν ακούσαμε ΤΙΠΟΤΑ;

ΤΙΠΟΤΑ δεν έγινε ή ΤΙΠΟΤΑ δεν μάθαμε;