O «Καλύτερος Πατέρας της Βικτώριας» είναι Έλληνας

Βικτώρια.- «Αν έχεις αγάπη, έχεις τα πάντα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Τέρη Μητρόπουλου στο λόγο που απηύθηνε μετά την ανακοίνωση της Χριστιανικής Ένωσης Νέων Βικτώριας (YMCA), αποδεχόμενος τον τίτλο του «Πατέρα της Χρονιάς» στη Βικτώρια.

Πριν από έξι χρόνια, ο 41 ετών σήμερα Μητρόπουλος διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και οι γιατροί δεν του έδιναν πολλά περιθώρια, φοβούμενοι για το χειρότερο. Ωστόσο, με πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη και αποφασιστικότητα, ο Τέρης στάθηκε στα πόδια του και προσπέρασε το δύσκολο αυτό κομμάτι της ζωής του. Έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Belinda, και τα δύο τους αγόρια, τον 12χρονο Ιωνά και τον 10χρονο Χρήστο, ο Τέρης είναι ο φετινός άξιος νικητής του βραβείου του «Καλύτερο Πατέρα της Χρονιάς» για τη Βικτώρια.

«Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις, οι κοντινοί μας άνθρωποι είναι αυτοί που μας δίνουν τη δύναμη που χρειαζόμαστε».

Ο Τέρης χρειάστηκε να υποβληθεί σε 13 εγχειρίσεις στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη. «Δεν θα τα έβγαζα πέρα, αν δεν είχα την οικογένειά μου κοντά μου» είπε από το βήμα της κεντρικής αίθουσας του Δημαρχείου Μελβούρνης, όπου έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, 26 Αυγούστου, η συγκινητική τελετή του YMCA.

«ΑΞΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ»

«Με δίδαξε να πιστεύω στον εαυτό μου και ότι μπορώ να κατορθώσω τα πάντα με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα» δήλωσε ο 12χρονος γιος του Τέρη στην ίδια εκδήλωση. O Ίωνας ήταν εκείνος που, αρχικά, πρότεινε στην οργάνωση να βραβευτεί ο πατέρας του για τον αγώνα του κατά της ανίατης ασθένειας. «Τον αγαπώ πάρα πολύ και είναι άξιος νικητής του φετινού βραβείου» είπε ο νεαρός από το βήμα της εκδήλωσης.

Οι πολλαπλές επεμβάσεις δημιούργησαν στον Τέρη πολλές επιπλοκές. Αν και στην αρχή, οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να ξαναπερπατήσει, ωστόσο μέσα από τα προγράμματα «Open Doors» του YMCA -που επιτρέπει σε άτομα με κινητικά προβλήματα να ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες και εγκαταστάσεις της οργάνωσης-, ο Τέρης ξεκίνησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα πλήρους αποκατάστασης της υγείας του. Αρχικά, μετακινείτο με αναπηρικό καροτσάκι και στη συνέχεια άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα με πατερίτσες. Σήμερα, περπατά μόνος του χωρίς κάποιο υποβοήθημα.

Από το 1956 μέχρι σήμερα, η YMCA βραβεύει τον πατέρα της χρονιάς, αναδεικνύοντας έτσι τον σημαντικό του ρόλο στην οικογένεια.