Σήμερα Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι άδειες και οι νέοι καναλάρχες

Αθήνα.- Την Τρίτη το πρωί μπήκαν οι οκτώ υποψήφιοι στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και όλα δείχνουν ότι θα βγουν από εκεί μετά από δύο ημέρες.

Το βράδυ της Τετάρτης η δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών βρισκόταν σε εξέλιξη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν «κλειδώσει» οι κάτοχοι των τριών αδειών και απομένει ακόμη μία, η τελευταία.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης με την ανακοίνωση και των αποτελεσμάτων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές περίπου στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης η μαραθώνια διαδικασία συνεχιζόταν ομαλά ενώ λίγο νωρίτερα κατέφθασε στην πύλη της ΓΓΕΕ το catering με το βραδινό μενού για τα οκτώ υποψήφια σχήματα και την επιτροπή.

Παρά τα σενάρια, ουδείς γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή:  iefimerida.gr