Όταν η ομογένεια ξεσηκώνεται: Το κανάλι «7» παραδέχεται ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!

Μελβούρνη.- Απτό δείγμα του δυναμισμού και του δίκαιου αιτήματος να σέβονται όλοι την Ιστορία έδωσε η Ομογένεια της Αυστραλίας. Οι έντονες διαμαρτυρίες των Ελλήνων της Αυστραλίας, φορέων τους, αλλά και η παρέμβαση της ελληνικής Πρεσβείας στην Καμπέρα, υποχρέωσαν, τελικά, το τηλεοπτικό δίκτυο 7 να αναγνωρίσει την γκάφα του και να ζητήσει συγγνώμη.

Όπως είναι ήδη γνωστό και όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή η ομογενειακή εφημερίδα  «Νέος Κόσμος», κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και την ώρα που οι εθνικές αντιπροσωπείες εισέρχονταν στο στάδιο «Μαρακανά», στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρέλασης, και συγκεκριμένα την ώρα της εισόδου των αθλητών από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) ο πρώην αθλητής του μπάσκετ, Andrew Gaze, ανέφερε ότι ο «σπουδαιότερος αρχαίος Ολυμπιονίκης ήταν Μακεδόνας – ο Φίλιππος Β’, πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Η αντίδραση της ομογένειας ήταν έντονη. Φορείς, αλλά και μεμονωμένοι συμπάροικοι, απαίτησαν από το κανάλι «7» να ζητήσει συγγνώμη για το ατόπημά του. Παρέμβαση έκανε και η πρεσβεία της Ελλάδας.

Τελικά μόλις προχθές, Πέμπτη, η Πρεσβεία της Ελλάδας σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής προς τη διοίκηση του Τηλεοπτικού Καναλιού Channel 7 σχετικά με τις ανιστόρητες αναφορές και τη διασύνδεση του Φιλίππου Β’ του Μακεδόνα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη FYROM κατά την παρουσίαση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ενημέρωσε ότι η Διοίκηση του Channel 7 και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της (και γνωστός κροίσος) κ. Kerry Stokes AC, «Seven Network» Chairman, απέστειλε απαντητική επιστολή με την οποία εξέφρασε λύπη για το ως άνω γεγονός, σημειώνοντας τα ακόλουθα: “Greece can proudly claim Alexander the Great as one of their own. We apologize. It was not our network’s intention to disappoint our viewers. I do hope you will accept our sincere apologies for the miscommunication.

Με λίγα λόγια, αναγνωρίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, συμπληρώνει πως δεν ήταν στις προθέσεις του καναλιού να απογοητεύσει τους θεατές του και ζητά «με ειλικρίνεια συγγνώμη για το λάθος».