Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως και την Κυριακή

Αθήνα.- Μέχρι και την Κυριακή Θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους σε αρκετές περιοχές της χώρας, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν σήμερα, Πέμπτη, και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τη Θεσσαλία.

Το Σάββατο και την Κυριακή, με μειωμένη γενικά ένταση, σειρά θα έχουν, κυρίως τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Ήδη, την Πέμπτη, λόγω έντονης βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική δέχτηκε 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας στη Λάρισα, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων στη Ζάκυνθο και 50 κλήσεις για κοπές δένδρων στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών Ηλείας.

Στην Ηλεία, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ανεμοστρόβιλος που πέρασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης από την περιοχή του Βαρθολομιού έως και την περιοχή των Λεχαινών προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και σε δρόμους.

Newsroom ΔΟΛ