Τα 33α «Δημήτρια» στη Νέα Νότια Ουαλία

Ν. Ουαλία.-.- Ομιλία για τη μετανάστευση, μαθητικό διαγωνισμό και χορούς, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Δημήτρια» που διοργανώνει τον Οκτώβριο η Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας.

Τα φετινά είναι τα 33α «Δημήτρια» που πραγματοποιεί η Ένωση. Ξεχωρίζει η ομιλία που θα δώσει ο συγγραφέας και καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ν.Ν.Ουαλίας, Νίκος Ντουμάνης με θέμα «Έλληνες μετανάστες από την Μακεδονία – Η μεταπολεμική Γενιά».

Επίσης, μείζονος σημασίας είναι ο μαθητικός διαγωνισμός που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει αυξημένη συμμετοχή χρόνο με το χρόνο. Φέτος το θέμα που επιλέχθηκε και στάλθηκε στα ομογενειακά σχολεία είναι «Οι βασιλείς της Μακεδονίας κατά την Ελληνιστική Περίοδο».

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, με δοξολογία και θα ολοκληρωθούν στις 26 Νοεμβρίου, με τον χορό του Σωματείου «Η Έδεσσα».

Ενδιάμεσα θα διεξαχθούν ο χορός της Παμμακεδονικής Ένωσης (5 Νοεμβρίου) και η συμμετοχή των μακεδονικών φορέων στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, στον φερώνυμο ναό στο δυτικό προάστιο του Σίδνεϊ St Mary’s.

Φωτογραφία αρχείου.