ΓΝΩΜΗ: Γεροβασίλη όπως λέγαμε Γεωργαλάς!

ΓΝΩΜΗ / ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η ενέργεια της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη να υποδείξει, με δηλώσεις της,  στα ιδιωτικά κανάλια τι πρέπει να προβάλουν και τι όχι, έρχεται να μαρτυρήσει για την καθαρά καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκθέτει δε ανεπανόρθωτα τόσο την Κυβέρνηση όσο και τον ίδιο της τον εαυτό.

Κατ΄αρχάς, εμβάλλει σε μαύρες σκέψεις και δημιουργεί νεφελώματα σε ό,τι αφορά την «αντικειμενικότητα» της κρατικής ΕΡΤ. Εάν στα ιδιωτικά κανάλια παρεμβαίνει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, ας αναλογισθεί ο καθένας τι συμβαίνει με την κρατική τηλεόραση…

Επιπλέον δημιουργεί περίεργους συνειρμούς γιατί η κυβέρνηση επιμένει στα τέσσερα μόνον εθνικής εμβέλειας ιδιωτικά κανάλια. Είναι πασιφανές ότι επιθυμεί να τα ελέγξει απολύτως.

Πρέπει το Μαξίμου να αντιληφθεί πως το τι αποτελεί σημαντική είδηση και το τι όχι δεν μπορεί η ίδια να το επιβάλει στα κανάλια. Ούτε και είναι δημοκρατικό το να το επιχειρεί… Έστω και δια της μεθόδου της νουθεσίας.

Ακόμη και στην περίπτωση που θα είχε δίκιο, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση μιας Συνόδου, πάλι δεν είναι δουλειά της κυβερνητικής εκπροσώπου να υποδεικνύει στα κανάλια τι πρέπει να προβάλουν και τι όχι. Αυτά τα έκανε ο αλήστου μνήμης Γεωργαλάς!

Το περιεχόμενο των δελτίων ειδήσεων, οι έκτακτες εκπομπές και οι διακοπές της κανονικής ροής του προγράμματος αποφασίζονται στα δημοσιογραφικά γραφεία και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου!

Ας μην εκτίθεται, λοιπόν.

Δίνει, έτσι, την ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να καλεί κόμματα και δημοσιογραφικές ενώσεις να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική της στάση. Εδώ,  άλλωστε, μπορεί να είναι Ελλάδα, αλλά ούτε Μόσχα της κόκκινης εποχής θα γίνουμε, ούτε Κίνα του Μάο! Ούτε καν Τουρκία του Ερντογάν!..

Η δε τόσο διάφανη προσπάθειά της να προσομοιάσει με «κυβέρνηση του βουνού» δεν τις αυξάνει τα δημοσκοπικά της ποσοστά. Μάλλον τα συρρικνώνει…

Δηλαδή ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Να απαγορεύσει την απεργία των δημοσιογραφικών ενώσεων την ημέρα που θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;

Εκεί θα ξεπέσει;