Τσίπρας: Θα κάνω απολογισμό του έργου μας κάθε χρόνο μέχρι το 2019

Θεσσαλονίκη
Θα έρχομαι στη Διεθνή Έκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Στην ίδια συνάντηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην επόμενη ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα και πρότεινε να υπάρχει ένα πολιτικό και οικονομικό φόρουμ στη διάρκεια διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός έχει αναρτήσει φωτογραφίες από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ, εκφράζοντας τη χαρά του που εγκαινιάζει για πρώτη φορά την Διεθνή Έκθεση.

Αμέσως μετά θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ρωσίας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Στις 2.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα γευματίσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και το βράδυ (8:00 μ.μ.) θα απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει απόψε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές των Μνημονίων.

Αναμένεται να κάνει και απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Την Κυριακή (1:00 μ.μ.) ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.