Συμφωνία αλήθειας, σε πνεύμα συνεννόησης θα προωθήσει από την ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Αθήνα.– «Μέσα από ένα πνεύμα συνεννόησης και χωρίς ψεύτικους διχασμούς και διαχωριστικές γραμμές πρέπει επιτέλους να προτάξουμε ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων, με τους οποίους συναντήθηκε εν όψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΝΔ.

Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΝΔ.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής:

«Η συνάντηση την οποία κάνουμε σήμερα γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Κόμματος για την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Και φυσικά οι απόψεις οι οποίες απηχούν τις φωνές της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου, είναι πραγματικά πολύτιμες για εμάς.

Εμείς από τη Θεσσαλονίκη, θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες πολίτες. Θα προτάξουμε μια συμφωνία αλήθειας, η οποία στο επίκεντρό της θα έχει την ανάγκη η ελληνική οικονομία να δουλέψει ξανά. Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση των νοικοκυρών και της πραγματικής οικονομίας και να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ξανακάνουν την οικονομία μας ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι χωρίς σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει. Και στην προσπάθεια αυτή, για τη διαμόρφωση ενός καινούργιου επιχειρηματικού και κοινωνικού πεδίου, οι απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Η προσπάθεια την οποία πρέπει να καταβάλουμε είναι μια προσπάθεια συλλογική. Από αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να λείπει κανένας. Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Η Πολιτεία, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και φυσικά πρώτος ο πολιτικός κόσμος, μέσα από ένα πνεύμα συνεννόησης, χωρίς ψεύτικους διχασμούς και διαχωριστικές γραμμές πρέπει, επιτέλους, να προτάξουμε ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε μια πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά.

Στο πλαίσιο αυτό, προσδοκώ ιδιαίτερα στις απόψεις και στις σκέψεις και στις προτάσεις σας. Και είμαι σίγουρος ότι, όπως πάντα, θα κάνουμε μια εξαιρετικά γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε μαζί, αλλά και με τον Αντιπρόεδρο του Κόμματος, τον Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο της πολύ συστηματικής προσπάθειας, την οποία κάνουμε για να καταρτίσουμε ένα τεκμηριωμένο, εμπεριστατωμένο και κυρίως ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα».