Επίσημο αίτημα σύλληψης του Γκιουλέν κατέθεσε η Τουρκία στις ΗΠΑ

Άγκυρα, Τουρκία.- Επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για τη σύλληψη του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, κατέθεσε η Τουρκία, με την κατηγορία της ενορχήστρωσης της απόπειρας του στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η Τουρκία κατηγορεί μέλη του θρησκευτικού κινήματος του Γκιουλέν για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου   (Φωτογραφία:  Reuters )

Η Τουρκία κατηγορεί μέλη του θρησκευτικού κινήματος του Γκιουλέν για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου (Φωτογραφία: Reuters )

Η Τουρκία κατηγορεί μέλη του θρησκευτικού κινήματος του Γκιουλέν για το αποτυχημένο πραξικόπημα πριν από δύο μήνες, στο οποίο στρατιώτες με άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο και κατέλαβαν γέφυρες, προκειμένου ο Στρατός να πάρει την εξουσία στα χέρια του.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συζητήσει το θέμα αυτό με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Κίνα. Ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει τότε ότι ο Ομπάμα εξήγησε στον Ερντογάν πως η απόφαση θα ήταν νομική και όχι πολιτική.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters