Όρθια κράτησε την ελληνική οικονομία ο τουρισμός

Αθήνα.- Όρθια κράτησε φέτος ο ελληνικός τουρισμός την εθνική οικονομία, παρά την υπερφορολόγηση που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις του τομέα σύμφωνα με την “Καθημερινή”.

Είναι ενδεικτικό ότι – σύμφωνα με το σύστημα Εργάνη – από τις σχεδόν 254 χιλιάδες νέες θέσεις μισθωτής απασχόλησης που δημιουργήθηκαν το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, οι 210 χιλιάδες δηλαδή το 82,8%, ήταν σε τουριστικά καταλύματα και στην εστίαση.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 6,5% ή κατά περίπου 753.000.

Το αποτέλεσμα των αφίξεων συνολικά για το οκτάμηνο κλείνει με θετικό πρόσημο, παρότι οι οδικές αφίξεις στις βασικότερες πύλες εισόδου της χώρας παρουσίασαν πτώση κατά 3,8% ή κατά περίπου 322.000 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015.

Πάντως, ο ΣΕΤΕ υπογραμμίζει ότι η όποια θετική ή αρνητική διακύμανση στα έσοδα του τομέα δεν θα αντικατοπτρίζει την εικόνα στα αποτελέσματα των τουριστικών επιχειρήσεων, αφού με την ισχύουσα υπερφορολόγηση είναι δεδομένο ότι η πλειονότητα θα καταγράψει ζημίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Συνδέσμου, οι επιχειρήσεις του τομέα επιβαρύνθηκαν σε ετήσια βάση με πρόσθετη φορολογία ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr