ΗΠΑ: Επεισόδια στη Σάρλοτ – Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Σάρλοτ των ΗΠΑ, στη Βόρεια Καρολίνα, μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν νέο θάνατο αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικών.

Ένας διαδηλωτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς τραυματίστηκε σοβαρά κατά τα επεισόδια. Αρχικά, εκπρόσωποι της αστυνομίας είχαν αναφέρει ότι ο διαδηλωτής ήταν νεκρός, ωστόσο οι αρχές της πόλης σε νεότερη ανακοίνωσή τους μετέδωσαν ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν έχει αποβιώσει. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αλ Τζαζίρα, ο διαδηλωτής φέρει τραύμα από πυροβολισμό στον ώμο.

BOREIA-KAROLINA01-ASTYNOMIA-DOLOFONIA1

Η αστυνομία δηλώνει ότι ο διαδηλωτής τραυματίστηκε από άλλους διαδηλωτές καθώς οι αστυνομικοί δεν έχουν κάνει χρήση όπλων. Ωστόσο, οι διαδηλωτές λένε στα μέσα ενημέρωσης ότι τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά. Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και στην Τάλσα της Οκλαχόμα.

Ο κυβερνήτης της
Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσε ότι στην πόλη Σάρλοτ θα αναπτυχθούν μονάδες της εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής. Στις χθεσινές διαδηλώσεις στο Σάρλοτ, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 αστυνομικοί.

“Ας ελπίσουμε ότι η βία και οι ταραχές στο Σάρλοτ θα τερματιστούν άμεσα” ήταν το μήνυμα του υποψήφιου προέδρου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

Φωτογραφία πρώτης σελίδας:Reuters