Διευρύνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Αθήνα.- Δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Κυριακάτικου «Ελεύθερου Τύπου» καταγράφει την δυναμική νίκης με μεγάλη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Στη δημοσκόπηση φαίνεται ότι «ανοίγει» η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο 12,5% και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%.

Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%.

Σε διψήφια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι.

dimoskopisi-eleftheros-typos-ekloges-avrio-1300

Συντριπτική είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι μόλις 14% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΑΛΟΠ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΝΔ

Μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, όπως επίσης και στην παράσταση νίκης καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για την εφημερίδα Real News.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας, απαντά το 48,3%.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/iefimerida.gr/Skai.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Νέα δημοσκόπηση: Ξεφεύγει η διαφορά – Στο +12,5 η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/290519/nea-dimoskopisi-xefeygei-i-diafora-sto-125-i-nd-enanti-toy-syriza#ixzz4LFJvGGU6